Graničar pobijedio trećeligaša Graničara iz Županje !

927 0

10. srpanj 2011. – Iako je jučer i danas vladala paklena vrućina

tradicionalni i na daleko poznati Memorijal Hrvatski sokoli Laze održan je u sjajnoj organizaciji mjesnog kluba Graničar. Što više, ne samo da je bila sjajna organizacija, uostalom kao i svih proteklih godina, nego je i revijalna utakmica završila izvsnom igrom Graničara koji je na kraju Memorijala pobijedio visokoplasiranog člana 3. Hrvatske nogometne lige, Istok, Graničara iz Županje s 3:1 (1:0). Tom završnog događaju predhodile su brojne druge aktivnosti članova kluba, ali i mještana, koji su silnim angažiranjem dostojno obilježili 18. obljetnicu i Memorijal Hrvatski sokoli. Počelo je svetom misom, zatim polaganjem vijenaca na grobove poginulih, a posebno je bio dostojanstven ritual polaganja vijenaca na središnji spomenik u središtu mjesta, gdje je 9 izlastanstava raznih udruga, predstavništava i organizacija uz pozornički mimohod položilo vijence. Posebno je bio dojmljiv mimohod brigadnog generala Mladena Mikolčevića, domaćeg sina iz Laza i svojevremeno suigrača i suborca poginulih. Nakon polaganja vijenaca uslijedila je komemorativna sjednica kluba na kojoj su govorili načelnik općine Staro Petrovo Selo Željko Kočijašević, župan dr.Danijel Marušić, saborski zastupnik Mato Bilonjić, predsjednik Gradskog vijeća grada Županje Gabrijel Galović, izaslanik ministra Ivića dr.Mladen Lončar, a najvrijednije i najsadržajnije riječi okupljenim nazočnima govorio je general Mladen Mikolčević. Nakon pozdravnih riječi gostiju i domaćina voditeljica Višnja Mikić pozvala je novogradišku pjesnikinju Evicu Kraljić koje je po tradiciji izrecitirala svoju najnoviju pjesmu posebno napisanu za ovaj Memorijal.

Poslije zajedničkog ručka u popodnevnim satima je uslijedio finale Memeorijala i na kraju revijalna utakmica dva Graničara. Jučer je u polufinalu Krečar iz Srednjeg Lipovca pobijedio Soko AKZ iz Orubice s 2:0 golovima Krune Butumovića. Drugi polufinalni susret između najavljenih klubova Mladosti iz Brđana i Slavonca (GD) nije odigran jer su gosti neposredno pred utakmicu otkazali dolazak, što je do kraja nefer postupak jer to nikako ne pristoji jednom tako vrijednom i značajnom turniru kao što je Memoerijal Hrvatski sokoli Laze. Mladost je dobila utakmicu bez borbe pa su ušli u finale.

Danas je odigrana finalna utakmica po užasnoj vrućini, ali je momčad Krečara zahvaljujući boljoj i poduzetnijoj igri zasluženo, iako minimalno, pobijedila solidnu momčad Mladosti s 1:0, a jedini pogodak postigao je Kruno Butumović u 4. minuti igre. Sva nastojanja momčadi Mladosti za izjednačenjem nisu uspjela, pa je Krešo Zečić, predsjednik NK Graničara, na kraju utakmice uručio kapetanu Krečara Goranu Pernaru pobjednički pehar, a podpredsjednik Branko Babić uručio je kapetanu Mladosti Damiru Fadljeviću pehar za osvojeno drugo mjesto. Zdenko Zečić, sportski direktor Graničara dodijelio je statuu nogometaša Kruni Butumoviću, najboljem strijelcu turnira koji je postigao 3 gola.

 

Pobjednička momčad Krečara igrala je u sastavu: Kerepčić, I. Maričević, J.Fićković, Benković, Brkić, Siničić, Marjanović, Pernar, Herceg, Ivančan, Butumović, još su igrali: S. Maričević, L.Maričević, Turkalj, S, Fićković, Čabraja uz trenera Vinka Didovića i njegova pomoćnika Miroslava Zeljića.

 

Utakmicu je sudio Zvonimr Topčić iz Zapolja uz pomoćnike Morbera iz Godinjaka i Kuleža iz Nove Kapele. Nakon toga uslijedila je revijalna utakmica dva Graničara, domaćeg iz Laza i gostujućeg iz Županje. Bio je to sudar gosta hrvatskog trećeligaša i domaćina županijskog prvoligaša. Graničar iz Laza znatno pojačan djelovao je vrlo sigurno, kvalitetno, znalački i niti jednog trenutka nije respektirao uvaženog gosta. Odraz takve napadačke igre bilo je i vodstvo već u 13 minuti preko Mateja Arića koji je na asistenciju Branka Novoselca postigao vrlo efektan pogodak.

U nastavku nastavila se dominacija domaće momčadi što su okrunili i pogotkom Marka Družića koji je oduzeo loptu suparniku i pospremio ju u mrežu (2:0). Županjci su se tada trgli zaigrali mnogo ofenzivnije i uspijevaju pogotkom iz daljine Nevena Momića smanjiti na 1:2. Međutim samo 5 minuta kasnije mladi hrvatski reprezentativac 15. godišnji Karlo Lulić majstorskim pogotkom postiže konačni rezultat od 3:1, što je značilo još jedan sjajni uspjeh sada izvrsne, izbalansirane i taktički vrlo jake momčadi Graničara iz Laza.

Utakmicu su sudili: Damir Mikić iz Slav. Brofa, uz pomoćnike Ivana Šimunovića iz Godinaka i Nikolu Tunakovića iz Kaniže,a delegat je bio Đuro Keser.

 

Pobjednička momčad Graničara iz Laza je igrala u sastavu: Jerković, Novoselac, Arić, Čolakovac, Katušić, Blašković, Dražetić, J.Babić, Pastor, Mihaljević, Družić, još su igrali: Grganić, Renka, Špoljarić, D. Babić, Lulić i I. Babić uz trenera Antu Dujaka.

 

Tako je 18. mememorijal Hrvatski sokoli Laze natjecateljski završen, a navečer na zajedničkoj večeri obnovljene su uspomene, sjećanja i zajednička želja da se svi ponovno susretnu iduće godine na 19. MeorijaluHrvatski sokoli u Lazama.

 

Na slici: Momčad Krečara pobjednik ovogodišnjeg Memorijala s osvojenim peharom za 1. mjesto

 

Related Post