PRESJEK PROTEKLA TRI DANA „LJETA U KNJIŽNICI“ (foto)

841 0

NOVA GRADIŠKA 11. srpanj 2011. – Ovogodišnje „Ljeto u knjižnici“ obilježeno je bogatim sadržajima koliko za djecu toliko i za odrasle koji uz mališane barem na kratko utonu u svijet igre, smijeha i mašte. Radionicom „Michelangelo Buonarotti“ pod vodstvom akademskog slikara Željka Subića, sveučilišne prvostupnice hrvatskog i engleskog

jezika Ivane Balint Feudvarski i suvoditeljice knjižničarke Renate Matijašević djeca su imala priliku ući u svijet velikih majstora freske kao što je i sam Michelangelo bio. Dosjetljivošću organizatora mali umjetnici ležeći pod klupama oslikavali su donju površinu istih i tako su spoznali način izrade freski koje ukrašavaju svodove najpoznatijih sakralnih objekata u svijetu među kojima je najpoznatija Sikstinska kapela čiji je svod upravo oslikao slavni Michelangelo. Poslije slikanja vrijedne umjetnike je viša kustosica GMNG Marija Karlovčan-Subić u prostoru crkve Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije upoznala sa načinom izrade freski kroz povijest.

Idućeg dana Gradsku knjižnicu je posjetilo čak 75 djevojčica i dječaka koji su došli sudjelovati u radionici izrade rekvizita za društvene igre pod nazivom „Smjehovite društvene igre“. Pod vodstvom organizatorice i voditeljice knjižničarke Anke Višić djeca su izrađivala predmete i oblike od kartona, kolaža… kojima su se poslije izrade igrali i natjecali. Zbog nedostatka prostora Učilište Relković na čelu s ravnateljem prof. Mišom Drlićem kao i uvijek izašlo je u susret organizatorima ove vrijedne manifestacije ustupivši im na raspolaganje i svoj prostor.

„CRTA – CRTEŽ – CRTIĆ“ simpatičan je naziv današnje radionice animacije uz odabranu bajku. Voditelj radionice prof. likovne umjetnosti i kustos GMNG i organizatorica i suvoditeljica prof. Biljana Dakić priredili su za klince i klinceze mnoštvo zanimljivih sadržaja. Dio djece se zabavljalo igrajući igru čarobna lopta dok su drugi gledali crtane filmove. Potom su se svi uključili u izradu malih stripova baziranih na odabranoj bajki. Kroz papir malih animatora i strip majstora prošetali su likovi iz Crvenkapice i Božićne priče.

Sutra je na rasporedu kreativna radionica „ORIGAMI, KIRIGAMI“ voditelja višeg knjižničara Branka Kolića kojemu će savjetima pomagati Jasna Bura, odgojiteljica CPO „G.Vitez“ Nova Gradiška.

„Ljeto u knjižnici“ traje sve do 19. srpnja stoga iskoristite priliku pa sebe i svoje limače uveselite u ove vruće dane i sudjelujte u odličnim radionicama ove manifestacije, nikad bogatije sadržajima i temama.

 

KLIKNITE NA SLIKU !

Radionica „Michelangelo Buonarotti“

„Smjehovite društvene igre“

„CRTA – CRTEŽ – CRTIĆ“

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 05/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. kolovoza 2014. – Na radost novogradiških djece Gradska knjižnica Nova Gradiška na Dječjem odjelu nastavlja s radionicama…