HADEZEOVCI NA OKUPU – Predsjednica Jadranka Kosor imati će snage HDZ odvesti u izbornu pobjedu

609 0

 

NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2011. – GO HDZ organizirao je sinoć prezentaciju izbornog programa HDZ-a za Brodsko-posavsku županiju. Učinili su to saborski zastupnici Suzana Bilić-Vardić, Šimo Đurđević i Mato Bilonjić, te Krunoslav Glavač

koji je govorio o gospodarskom dijelu programa. Prezentaciju je vodila Đurđa Pazman. Izostao je najavljeni ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoj Petar Čobanković, koji je, kako je objašnjeno u gradskoj vijećnici okupljenim članovima HDZ-a, izostao zbog važnog sastanka u središnjici stranke u Zagrebu, isto kao i župan Danijel Marušić. Nazočan je bio Marinko Beljo, direktor za V. izbornu jedinicu.

Članovi Gradskog odbora i mladež HDZ-a položili su vijence kod spomenika poginulim braniteljima i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Minutom šutnje odana im je počast na početku skupa.

– Svaki član stranke u Hrvatskoj, kako je rekla predsjednica Jadranka Kosor, bit će povjerenik HDZ-a za izbore u cijeloj Hrvatskoj. Moramo učiniti maksimum da ih pobijedimo i pospremimo u povijest jer su još uvijek okrenuti prema Beogradu, ne daju glas za svoju Hrvatsku i ne znaju našu Hrvatsku čuvati što naša stranka zna.

Sistematski su radili sve protiv nas, protiv branitelja, generala, pokojnog predsjednika Tuđmana , koji bi da je živ bio bi u Haggu zajedno ministrom obrane Šuškom. Znači, sve ono što hrvatskom narodu nešto znači i što nosi u svom srcu to treba rušiti i treba stvoriti državo po njihovoj mjeri. Danas hoće uživati ono što smo mi članovi stranke i hrvatski branitelji stvorili sa krvi. Rade na tome da to unište.

Na sve to mi moramo odgovoriti podrškom, da svi budemo na okupu i zaboravimo na razmirice kojih je bilo. Moramo izboriti ovu pobjedu koja je važnija nego išta.

Naša Vlada i naša predsjednica su izvukli proračun i Hrvatsku državu bez MMF-a. To treba cijeniti, a ne dovoditi MMF, kao što to govori Linić i kresati mirovine, sva prava koja imaju branitelji, socijalne i rodiljne naknade.

Našoj predsjednici, toj ženi sigurno nije lako, što se može vidjeti njenog lica. Sigurno možemo reći da je malo takvih žena, koje imaju toliko snage. Vjerujem da će imati snage da nas sve zajedno odvede u pobjedu. Zapamtite da pobjeda ovisi o svakome od nas i da se moramo potruditi u ovih mjesec dana da damo dio sebe, jer je ovo konačna prilika da ih pošaljemo u povijest. Trebamo svi stati jedan uz drugoga, i dati doprinos za svoju stranku – kazao je Marinko Beljo.

 

Izborni program HDZ-a temelji se na gospodarstvu i njegovom jačanju, neće se uvoditi novi porezi, pa ni porez na imovinu, a najavljuje dalje smanjivati neporeznih nameta i povećanje neoporezivog dijela dohotka.

 

Kako je rečeno na predstavljanju programa želi se konkurentna, socijalno odgovorna, pravedna, europska i ravnomjerno razvijena Hrvatska, država socijalne pravde. Mirovine, čija visina ovisi o uplaćenim doprinosima neće se smanjivati već usklađivati s cijenama i plaćama, a bit će i dovršen povrat duga umirovljenicima. Populacijska politika i njezino provođenje je strateško i prvorazredno nacionalno pitanje Hrvatske. HDZ je za učinkovito pravosuđe i ima nultu toleranciju na korupciju. Reforma pravosuđa će se, kako je rečeno, nastaviti sustavnim jačanjem neovisnosti, nepristranosti i stručnosti cijelog sustava.

 

Related Post

Predizborni skup HDZ-a

Autor - 22/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 21. studeni 2011. – Želim da rezultati u ovom gradu i u ovoj izbornoj jedinici budu takvi da…