592 0

NOVA GRADIŠKA, 27. listopada 2011. – U povodu Dana dobrovoljnih davatelji krvi u restoranu Maksimilijan tradicionalno su se okupili dobrovoljni davatelji krvi s novogradiškog područja. Družili su se, primili priznanja i pohvale za darovanu krv i

iskazanu humanost.

Zahvalnice, povelje zahvalnosti i prigodne poklone HCK I Brodsko-posavske županije dobila su 104 dobrovoljna darovatelja krvi. Za 125 puta darovanu krv prigodne poklone dobio je MLADEN FUNES iz Nove Gradiške. Za 100 puta darovanu krv odličja Crvenog križa dobio je BRANKO BARBARIĆ iz Nove Gradiške Za 75 puta darovanu krv priznanja i poklone dobili su Petar Jurišić i Branko Medunić iz Nove Gradiške.

50 puta darovanu krv nagrađeni su TIHOMIR ABRAMOVIĆ iz Novog Varoša, TOMISLAV DAKIĆ iz Davora, ĐURO GALIĆ iz Zapolja, ŽELJKO JURKOVIĆ iz Donjeg Varoša, TOMISLAV KRALJ, RADOVAN MATIJAŠEVIĆ, DARKO PAVIĆ, ŽELJKO STEVIĆ, KRTEŠIMIR VRBAN I VLADE VUČETIĆ svi iz Nove Gradiške.

Za 55 puta darovanu krv pohvale i priznanja i poklone dobila je ANKA ŠTIVIČIĆ iz Nove Gradiške, a ZLATA KESER iz Magić Male za 35 puta darovanu krv.

U Ime nagrađenih zavalio se Branko Barbarić.

Pohvale i zahvale višestrukim darovateljima krvi uputili su zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog crvenog križa dr. Vera Pleša – Golubović, zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška dr. Ljepša Rakas Vujčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko posavske županije Klara Šćuka, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Nova Gradiška Pavica Jakovljević i pater Željko Jurković iz župe Donji Varoš.

– U ime Društva CK Brodsko-posavske županije i Gradskog društva CK Nova Gradiška čestitam vam i zahvaljujem na vašoj humanosti. Zahvaljujem vam na nesebičnosti i ustrajnosti u ime svih onih kojima ste pomogli i još uvijek pomažete. Zahvaljujem se i svim onim darovateljima krvi koji su aktivni ili su bili aktivni, a ovdje nisu nazočni. Pozivam sve one građane koji su zdravi i mogu darovati krv, a još se nisu uključili u naše akcije, posebno mlade, da se ugledaju na vas i uključe u veliku humanu obitelj dobrovoljnih darovatelja krvi – rekao je ravnatelj Društva crvenog križa Brodsko posavske županije i gradskog Društva Crvenog križa Nova Gradiška Franjo Pavlović.

Petar Jurišić i Miroslav Otopal

Related Post