ZAVRŠNE AKTIVNOSTI U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI

600 0

NOVA GRADIŠKA, 12. prosinac 2014. – Jako sam sretna što se nalazimo na kraju još jednog, sadržajima bogatog, Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti,

na kraju još jedne kalendarske godine, prigoda je da vam se, kao predsjednica tog tijela i zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti, svima zahvalim. Ponosna sam na vas drage kolege jer smo i ovaj puta napravili puno posla. Imam potrebu reći puno hvala svima vama. Sa sigurnošću mogu reći da završavamo još jednu godinu kvalitetnog i napornog rada. Nije lako boriti se protiv ovisnosti jer su rezultati prevencije često nemjerljivi i ne vide se odmah. – kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Nije zaboravila nabrojati sve one koji su svojim projektima i osobno u tome sudjelovali. Uz novogradiške osnovne škole, istaknula je OŠ „Ante Starčević“ iz Rešetara, koja je ove godine bila domaćin smotre Gradskog društva CK i ugostila mladež CK, te njihove programe prevencije ovisnosti. Suradnice iz srednjih škola također su se aktivno uključile u aktivnosti Mjeseca borbe protiv ovisnosti kao i Centra za socijalnu skrb, koji je ove godine otvorio svoja vrata u Tjednu otvorenih vrata i dao priliku, ne samo djeci, mladima i roditeljima, već i svim građanima u potrebi da se o problemu konzumacije i eksperimentiranja, ili čak i ovisnosti, stručno posavjetuju s djelatnicima Centra.

Mr. Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti nije zaboravila istaknuti doprinos Policijske postaje Nova Gradiška koja je u našem gradu, kako je naglasila, odavna prestala biti samo represivni aparat. Policija je godinama partner u prevenciji svojim kvalitetnim programima koje odrađujete s učenicima, roditeljima i nastavnicima, pogotovo s osnovnim školama. Zahvalila je medijima jer godinama prate aktivnosti te djelatnicima gradske uprave Mihaeli Đeraj i Goranu Bašiću.

-Drago mi je da smo i mi sudjelovali u Mjesecu borbe protiv ovisnosti sa svojim aktivnostima u okviru našeg projekta Partnerstvo odraslih za neovisnost djece i mladih. Završetak Mjeseca borbe protiv ovisnosti iskoristili smo da prezentiramo naš letak koji je pisani trag i samo mali dio onih aktivnosti koje smo imali – kazala je Mira Linjaković, predsjednica „ Pozitive“.

Udruga “Pozitiva” predstavila je letak “ZA NE-ovisnost”. Napravljen je u sklopu projekta “Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih” u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

-Letak je namijenjen djeci i roditeljima, odraslima koji sudjeluju u životu djece i mladih, odgajateljima i svima drugima koji sudjeluju u prevenciji ovisnosti kod djece i mladih. Svojevrsni je savjetnik svima njima, na kraju s podsjetnikom što sve treba omogućiti mladima da odrastu u sretne, neovisne i zdrave ljude -kazala je, predstavljajući letak, Mirela Brlić Trnka.

Letak je oblikovao Dejan Linjaković.

Related Post

DJEČJA BICIKLIJDA

Autor - 21/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. rujan 2012. – Oko 200 malih biciklista okupilo se jučer na 12. biciklijadi u dvorištu HAK-a, a…

„GOVORIMO RUKAMA“

Autor - 11/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. kolovoza 2012. –  prostorijama Udruge gluhih i nagluhih održana 9. kolovoza press konferencija na kojoj je bilo…