SKUPŠTINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE

631 0

Odlučeno je da Izvršni odbor što prije na razgovor pozove članove RK „Slavča“, a ako bude potrebe da se sazove izvanredna Skupština i donese odluka u prijemu RK“Slavča“ u Zajednicu tehničke kulture Nova Gradiška

 

NOVA GRADIŠKA, 19. travanj 2013. – Na Godišnjoj skupštini Zajednice tehničke kulture sinoć su u restoranu Maksimilijan bez većih rasprava usvojena uobičajena izvješća o aktivnostima provedenim u 2012. godini koja je podnio predsjednik Slavko Podgornjak.

Najveći dio rasprava vodio se oko skromnog financiranja udruga i Zajednice. Udruge su provodile uobičajene aktivnosti i izlazile na javne nastupe koje su u najvećoj mjeri financirale iz vlastitih sredstava. Ni u ovoj godini Zajednica im neće moći znatnije pomoći jer prema realno planiranim sredstvima za rad, kako je obrazložio Slavko Podgornjak, nakon podmirenja materijalnih troškova od ukupno planiranih 15.500 kuna udrugama će se rasporediti tek 9.400 kuna, što je tek simboličan poticaj za rad. Hvale vrijedne aktivnosti koje su udruge provodile prošle godine, a koje su bile vidljive i na njihovim javnim nastupima, nisu dobile odgovarajuću financijsku potporu pa će, kako sada stvari stoje, tako biti i ove godine.

 

Tajnik Zvonimir Bošnjak nije zadovoljan sufinanciranjem županijske Zajednice tehničke kulture koja je u prošloj godini doznačila tek tisuću kuna, a gotovo toliko iznosi i godišnja članarina.

Kakvo financijsko stanje prati rad Zajednice tehničke kulture najbolje se vidjelo kod dodjele godišnje nagrade koju je dobio Igor Herceg, jedan od osnivača i istaknutih članova Foto kluba F4. Predsjednik Slavko Podgornjak uručio mu je priznanje ali ne i novčani iznos nagrade od 1.000 kuna koji će, kako je kazao, dobiti ako bude novca. Isto obećanje je prošle godine dobio i Goran Dorić.

Najviše rasprave vodilo se oko zahtijeva Radio kluba „Slavča“, osnovanog 2010. godine za prijem u Zajednicu tehničke kulture. Prijemu se suprotstavio Boris Jugović, a kao razlog naveo je da njegov Statut nije usklađen s Zakonom o udrugama.

Ante Nikolaš, predsjednik Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije ne slaže se s njim i smatra da je nadležni ured državne uprave poštovao Zakon o udrugama, te da se radi o konfliktima članova dva radio kluba u Novoj Gradiški, a naveo je i odluku kojom je brodski područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje RK „Slavča“ odabrao za suradnju. Mijo Matošević i Tihomir Batalo nisu bili zato da se odluka donese naprečac i bez jasnog uvida o čemu se zapravo radi. Odlučeno je da Izvršni odbor što prije na razgovor pozove članove RK „Slavča“, a ako bude potrebe da se sazove izvanredna Skupština i donese odluka u prijemu RK“Slavča“ u Zajednicu tehničke kulture Nova Gradiška.

Related Post