Heroj domovinskog rata

478 0

NOVA GRADIŠKA, 19. siječanj 2011. – Sinoć je u velikoj Gradskoj vijećnici predstavljena knjiga „General pukovnik Mladen Markač“. Knjigu, još jedna u nizu, priredio je i uredio Mladen Pavković, novinar i publicist.

 

Predstavljanju knjige nazočna je bila i Mirjana Markač, supruga generala Markača. Pozdravljajući nazočne, prenijela je generalove pozdrave iz Haaga i nadu i poruku da će se do kraja godine naći na slobodi.

 

Predstavljanje knjige organizirala je Udruge specijalne iz Domovinskog rata „Zebre“, Njen predsjednik Antun Staklarević pozdravio je nazočne, koji su u gradskoj vijećnici tražili mjesto više. Bili su tu predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Nove Gradiške, udruga specijalne policije iz Slavonskog Broda i Požege, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Darko Petek i načelnik Policijske postaje Nova Gradiška Marin Marjanović, zapovjednik 121. brigade brigadir Željko Žgela , te učenici Gimnazije.

 

Pozdravljajući nazočne, zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić izrazila je nadu da će se pozitivne vibracije s ovoga skupa doći do Haaga i generala Markača. O potrebi čuvanja digniteta Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja i zatečenih generala govorili su Stjepan Vuković, zapovjednik postrojbe specijalne policije u Domovinskom ratu, Policijske uprave brodsko-posavske i Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH. Klemm je istaknuo da generali zatočeni u Haagu ne pristaju na ucjenu i ne žele prebaciti odgovornost na pokojnog predsjednika dr. Franju Tuđma, Gojka Šuška i generala Bobetka i za to dobiti manju kaznu.

 

Govoreći o knjizi, koja na 400 stranica objavljuje niz dokumenata, od haške optužnice do presude, novinskih članaka, neobjavljenih obiteljskih fotografija hrvatskog generala i fotografije s ratišta, autor Mladen Pavković naglasio je da nije „pisao priču“, već u knjizi svrstao brojne dokumente, koji trebaju pokazati istinu i otkriti tko je Mladen Markač.

 

Mladen Pavković pokazao je i najnoviju knjigu o generalu Anti Gotovini.

Mirjana Markač, supruga generala Markača

Related Post