Po nova znanja u Herzogenaurach

559 0

NOVA GRADIŠKA, 18. siječanj 2012. – Kako doznajemo od prof. Mije Matoševića, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole, u okviru EU programa Leonardo da Vinci, priprema se još jedan program odlaska učenika škole u prijateljski grad Herzogenaurach.

Agenciji za mobilnost i programe EU za nekoliko dana uputit će se program odlaska 20 učenika i 4 nastavnika koji će u rujnu ili listopadu biti gosti prijateljskog grada Herzogenauracha. . Program za cjeloživotno učenje najveći je europski obrazovni program, a Leonardo da Vinci jedan je od njegovih potprograma.

 

Mijo Matošević i Marko Lončar vratili su se iz prijateljskog grada gdje su dogovorili pojedinosti dvotjednog boravka učenika. Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine. U jednoj će biti dva nastavnika i 8 učenika koji se školuju za rad na CNC strojevima, a u drugoj dva nastavnika i 12 učenika s teškoćama u razvoju koji se školuju za pomoćnog kuhara i slastičara.

 

Kako kaže Marko Lončar, troškove boravka u prijateljskom gradu snositi će Grad Herzogenaurach, a učenici će program realizirati u tvrtkama INA Schefler i Lenenshilfe u kojoj rade invalidi i koja ima kuhinju u kojoj će nova znanja stjecati budući kuhari i slastičari.

 

Ciljevi potprograma Leonardo da Vinci su mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja, učenika i osoba na tržištu rada, stjecanje i usavršavanje stečenih znanja, vještina i kvalifikacija, učenje stranih jezika po osobnom izboru i njihovo razumijevanje, upoznavanje različitosti europskih kultura i njihovih vrijednosti te uspostava i potpomaganje suradnje između europskih zemalja za postizanje europskih dimenzija u daljem i širem strukovnom obrazovanju.

Related Post

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

Autor - 29/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2013. – Učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole danas su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove…