HODOČASNIČKI ULTRAMARATON

677 0

Udruga za športsku rekreciju „Hrvatski sokol“ Nova Kapela – Batrina, organizirala je u utorak, 21. kolovoza, hodočasnički ultramaraton od Nove Kapele do Voćina, a u povodu tradicionalnog hodočašća Majci od utočišta u Voćin,

na koje spomenutog datuma polaze vjernici jednog dijela Požeške biskupije (Katedralnog, Zapadno-slavonskog i Posavskog arhiđakonata).

 

Maratonci su krenuli iz Nove Kapele 21. kolovoza u 6.00, a prije toga pomolili su se u novokapelačkoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, gdje je riječi molitve i blagoslova za sretan put izrekao vlč Đuro Cvitić, novokapelački župnik, koji ovih dana odlazi i preuzima službu upravitelja župe u Jasenovcu. Trkači su iz Nove Kapele pošli prema Srednjem Lipovcu, pa prema Požegi i dalje su nastavili hodočasničkim stazama, kolima svake godine idu hodočasnici – pješaci, prema Gospinom svetištu u Voćinu. Na dolasku u Voćin, oko 15.00 sati, javili su se domaćem župniku, vlč Mladenu Štivinu, čuvaru svetišta Majke od utočišta i ostali pratiti poslijepodnevne molitveno-meditativne sadržje te svetu misu, koju je, uz bjelovarskog biskupa, Vjekoslava Huzjaka i domaćeg biskupa, Antuna Škvorčevića, slavio biskup Egidiije Živković iz Gradišća. Svečanost u Voćinu u kolovozu odvija se pod geslom „Evo ti Majke“, a ove godine, o 15. obljetnici Požeške biskupije, bilo je posebno svečano.

 

Maratonci su do sada, među ostalim, trčali od Ovčare do Slavonskog Broda, zatim su išli putevima „Bljeska“, sudjeluju na memorijalu „Zvonko Panežić“ , bili su u Koraćama, uz Veliku Gospu, na „Maratonu mira“. Itd. Često trče u suradnji i s Trkačkim klubom „Brace“ iz Sl. Broda.

Related Post

BISKUPIJSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Autor - 22/02/2016 0
POŽEGA – U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije 19. veljače je održano…