POLICIJSKA POSLA: Lovili lopove i ljubitelje marihuane

1054 0

22. kolovoz 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano 15 kaznenih djela u većini imovinskog karaktera. U području prometa, dogodile se dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Bilježe se četiri (4) požara, od kojih dva (2) s materijalnom štetom i dva (2) bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

NEMA SUŠE: DAVORAC UZGAJAO INDIJSKU KONOPLJU – Jučer oko 12.20 sati, u Slavonskom Brodu, policijski službenici su od 19-godišnjaka oduzeli dvije stabljike indijske konoplje, visine 70 i 80 centimetara. Policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu. Policijski službenici su jučer, oko 17.25 sati u blizini Davora na rijeci Savi, uočili zasađenu biljku indijske konoplje, te su uhitili 30-godišnjaka zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga, nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

 

PROVALA U AMBULANTU – Dana 20./21. kolovoza, tijekom noći, u Slavonskom Brodu, Trg Hrvatskog Proljeća, netko je provalio u prostorije ambulanti i otuđio nekoliko raznih predmeta, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

KRADU I MALOLJETNICI – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da su trojica maloljetnika počinili četiri kaznena djela teške krađe. Tijekom kolovoza su, u Slavonskom Brodu, Starčevićeva ulica, u četiri navrata provalili u aparat za tople napitke koji se nalazi u hodniku zgrade iz kojih su otuđivali manje novčane iznose. Policija protiv njih podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb.


UHVAĆEN KRADLJIVAC BICIKLA – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo krađe. Utvrđeno je da je on, 2. kolovoza oko podne, u Slavonskom Brodu, A. Štampareva, otuđio zaključan bicikl, kojeg je potom prodao. Vlasnica je svoj bicikl pronašla kod 26-godišnjaka, koji ga je kupio od druge osobe. Bicikl je vraćen vlasnici. Policija je oštećene upoznala s pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama kaznenog zakona.


OPASNA „OSA U CERNIČKOJ ŠAGPOVNI – Danas, oko 10.30 sati, policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli ubojito sredstvo koje je u šumi u blizini Mašićke Šagovine pronašao 37-godišnjak. Riječ je o raketnom projektilu RBR 90 milimetara (tzv.„Osa“).

 

IZGORIO VOĆNJAK – Oko 10 sati, jučer u blizini Glogovice, došlo je do zapaljenja suhe trave, pa je vatra zahvatila voćnjak u vlasništvu 62-godišnjaka, u kojem je izgorjelo više od stotinu sadnica raznih voćki. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija nastavlja rad u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti nastanka požara.

Related Post