HODOČAŠĆE: Mican iz Lourdesda pješači prema Fatimi

1105 0

U najvećem Marijanskom svetištu  u  Lourdsu Milorad Oršulić – Mican  je proslavio najveći i najvažniji  kršćanski  blagdan Uskrs, odakle šalje pozdrave svima koji ga  podupiru  u nastojanju da  ustraje i dođe do Fatime i  najpoznatijeg marijanskog svetišta u Portugalu.

-Zahvaljujući Božjoj Milosti, pun radosti,  imam čast, sreću i zadovoljstvo čestitati Vam Uskrs iz   Gospinog Lurda do kojeg sam iz Okučana došao pješice.   Uz čestitke Vam šaljem i obilje blagoslova  Svevišnjeg Boga  i naše Nebeske Majčice.   Preda mnom je još jedna  trećina puta pa se i dalje preporučujem u  molitve. Neka radošću,  mirom i svakim dobrom  Vas i sve one  koji su vam  srcu bliski  ispuni Ljubav Uskrslog Krista –  Vaš Milirad – Mican.

Mican je  u svom hodočašću  iz  Lourdesa   krenuo prema marijanskom svetištu u  Fatimi. Na hodočašću od   Okučana  do  Lourdesa  prešao je pješice  dvije trećine puta kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju i Francusku, a do Fatime  preostala mu je još trećina puta kroz Francusku i Portugal.  Kroz Francusku će pješačiti  još 20 etapa dužine od 20 do 57 kilometara, a u kada dođe u Fuentes  de Onoro u Portigalu  preći će pješice ukupno 2727 kilometara. U sedam etapa   kroz Portugal  preći će  238 kilometara. Kada dođe u Fatimu i pokloni se Gospi Fatimskoj  u njegovim će nogama biti 2965 kilometara.

Related Post