Hrvatska u 2021. domaćin godišnjeg sastanka radne skupine ETC-a za marketing i analitiku

943 0

Zagreb, 26. studeni 2020. – Održana je online 100. sjednica Opće skupštine Europske putničke komisije (European Travel Commission – ETC) na kojoj je u svojstvu potpredsjednika ETC-a sudjelovao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Na Općoj je skupštini potvrđeno kako će se godišnji sastanak radne skupine ETC-a za marketing i analitiku održati u travnju iduće godine u Hrvatskoj.

Veliko je to priznanje za našu zemlju koja će tom prilikom ugostiti stotinjak marketinških stručnjaka i stručnjaka iz polja istraživanja tržišta, kao i čelne ljude nacionalnih turističkih organizacija zemalja koje su članice ETC-a. Poseban naglasak na ovoj sjednici stavljen je i na važnost postpandemijskog oporavka turizma, odnosno naglašena je važnost implementacije zdravstvenih i higijenskih protokola te promocije turizma i turističkih proizvoda kroz provedbu zajedničkih promotivnih kampanja. U tom je kontekstu i najavljena velika globalna kampanja ETC-a početkom iduće godine, a predviđene su i co-branding te transnacionalne kampanje koje će dijelom biti sufinancirane sredstvima Europske unije“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će ETC u budućem razdoblju poticati održivost, klimatski neutralna putovanja, kao i putovanja koja za cilj imaju smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Na sjednici je naglašena i važnost uspostave zajedničkog europskog putničkog protokola (European Travel Protocol) s ciljem olakšavanja putovanja i implementacije turizma u planove nacionalnog oporavka, a najavljeno je i kako će većina budžeta nacionalnih turističkih organizacija zemalja članica ETC-a ostati na razini 2020. godine. Dodajmo i kako ETC ima četiri predstavništva, u Kini, Kanadi, SAD-u i Brazilu, a u sklopu pilot faze otvaraju se i dva nova predstavništva, u Japanu i Australiji. Iduće sjednice Opće skupštine ETC-a trebale bi se održati u svibnju 2021. u Portugalu, a nakon toga u jesen 2021. u Sloveniji.

Franka Gulin iz Predstavništva HTZ-a u Kini nova je hrvatska predstavnica u tijelima ETC-a

Također, na sjednici je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini, izabrana za potpredsjednicu Predstavništva ETC-a u Kini. „Kina je od iznimne strateške važnosti za ETC koji na ovom značajnom tržištu ima velike planove u idućim godinama, posebice u kontekstu promocije Europe kao turističke destinacije. Upravo mi je zbog toga izuzetno drago što ću, kao dio vodstva Predstavništva ETC-a u Kini, imati priliku još snažnije zastupati interese naše zemlje na velikom kineskom tržištu koje će u postpandemijskom razdoblju biti najpotentnije“, izjavila je Gulin, naglasivši kako njeno imenovanje, kao i nedavno imenovanje direktora Staničića potpredsjednikom ETC-a iz rujna ove godine, potvrđuju važnost i status Hrvatske turističke zajednice kao članice ETC-a.

Related Post