HRVATSKI LABURISTI OTVORILI KNJIGU ŽALBE

1036 0

NOVA GRADIŠKA, 31. kolovoz 2012. – Hrvatski laburisti- ogranak Nova Gradiška ponukani sve većim nesuglasicama gradonačelnika i gradskog vijeća zbog kojih najviše ispaštaju građani Nove Gradiške pokrenut će 01.09. subota

od 09-12 sati na gradskom Korzu akciju „KNJIGA ŽALBE“ ,gdje će građanima dati priliku da gradonačelniku jasno poruče što misle o kvaliteti života u gradu Novoj Gradiški. Građani ovim putem mogu iskazati svoje mišljenje,a po završetku akcije koja će trajati cijeli rujan knjigu će laburisti predati gradonačelniku.

 

Hrvatski laburisti su upozoravali svojim priopćenjem za javnost da je ne dopustivo da se sjednice Gradskog vijeća ne održavaju i bojkotiraju. Upozoravali smo i to da je sramotno da se od 19 vijećnika pojavi samo 5 na sjednici istog tog Gradskog vijeća kad su se trebale donositi vitalne odluke za spas gospodarstva Nove Gradiške. Na žalost građana, gradski vijećnici su pretvorili Gradsko vijeće u „Leteći cirkus Montyja Paythona“.

 

Sad smo svjedoci kako pljušte teške optužbe sa svih strana, sad svi peru ruke i sve nas to podsjeća na neka ne tako davna vremena kad su svi sve znali,a sad nitko ništa ne zna.

 

Povjerenje građana prema vlasti i oporbi je na najnižoj razini, a zbog negativnog iskustva upravo s neodgovornošću, nekompetencijom, nepotizmom i korumpiranošću političkih elita – godinama na državnoj razini, ali gotovo identično i na razini našeg grada Nove Gradiške. Vlast se u ovoj zemlji poima kao plijen, jednom na vlasti pripadnici političkih elita gube svaku odgovornost za način na koji obnašaju vlast. Vrijeme je da se u Novoj Gradiški tome stane na kraj!

 

Političke elite našeg grada neće se dobrovoljno ni samostalno reformirati niti će građanima omogućiti više demokracije, zato vjerujemo građanima i očekujemo da iskoriste priliku i jasno poruče gradonačelniku što misle o njegovom vođenju grada, pa i svima onima koji nas neodgovorno zamaraju igrokazima u Gradskom vijeću grada Nova Gradiška.

 

Pozivamo sve građane da budu aktivni i uključe se u promjene koje su Novoj Gradiški neophodne, u koliko želimo iskoristiti stvarne potencijale našeg grada, tvrtki, ustanova i svih ljudi koji žive u njemu. Bez pritiska građana nema promjena.

 

PREDSJEDNIK OGRANKA

HRVATSKIH LABURISTA NOVA GRADIŠKA

VLATKO GREINER

Related Post

NAKON PRIJEVREMENIH IZBORA

Autor - 05/04/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 5. travanj 2016. – Prošli, prijevremeni izbori, pokazali su da HDZ više nije najjača politička opcija u Novoj…