HRVATSKI RATNI VETERANI

750 0

BJELOVAR / NOVA GRADIŠKA – U posljednja dva tjedna ratni veterani iz bjelovarske udruge Hrvatski ratni veterani sukladno prihvaćenoj reorganizaciji osnivaju podružnice širom Hrvatske.

Svoj rad, Hrvatski ratni veterani odlučili su proširiti na cijeli teritorij Hrvatske i to kroz četiri podružnice u kojima će osnovati Klubove i slične niže ustrojstvene oblike.

Već u prvom tjednu ustrojena su četiri Operativna središta od kojih preostaje u dva imenovati voditelja. U operativnim središtima Sjever i Zapad imenovani su voditelji kao i voditelji tri organizacije i jednog Savjetovališta. Od ovog vikenda članovi iz Bjelovarsko bilogorske županije imaju Županijsku organizaciju u sastavu Operativnog središta Sjever kojega vodi Siniša Mitrović iz Bjelovara, Gradski ogranak Bjelovar koji je povjeren Marijanu Novoselu te Savjetovalište za zdravo življenje u Daruvaru koje je povjereno Gloriji Zacskai.

 

Članovi iz Operativnog središta – Istok nastavljaju rad kroz već ranije formiranu Gradsku organizaciju u Novoj Gradiški.

 

Za voditelja HRV Županijske organizacije BBŽ izabran je Denis Majcen, dugogodišnji član i aktivista udruge u ovoj županiji. Nova načela rada kroz samo četiri podružnice za cijelu Hrvatsku u prva dva tjedna donijela su udruzi preko dvadeset novih članova pa tako udruga sada u registru ima upisanih preko 150 članova iz Hrvatske i nekoliko iz inozemstva. Uskoro slijedi osnivanje Kluba u Dalmaciji te imenovanje voditelja za to Operativno središte. Početak rada županijske podružnice u Bjelovaru zapravo je nastavak odličnog rada u protekle četiri godine kada je ta struktura djelovala kao zasebna udruga. Nakon skupštine udruga je postala Središnjica za Hrvatsku, a županijska organizacija BBŽ jedna od za sada najbrojnijih podružnica. Po brojnosti ju slijedi Karlovačka županija, Istarska, Zadarska, Brodsko- posavska, Varaždinska, Međimurska i druge iz kojih dolazi članstvo. (Nenad Šantalab)

Related Post