HRVATSKO SRCE OPRISAVCI NA IZLETU U VUKOVARU I ILOKU

889 0

Općinska organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce Oprisavci

10. ožujka 2013. godine organizirala je jednodnevni izlet Vukovar-Ilok. U pratnji su imali stručnog vodiča koji im je opisao povijest oba grada i pokazao najznačajnije znamenitosti. U Vukovaru, gradu heroju i simbolu Domovinskog rata su posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti te odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. U Spomen domu posjetitelji su se prisjetili dana obrane domovinskog rata jer postav podržava neprekidno dopunjavanje arhivskom građom – vizualnom i audio građom – o danima obrane Vukovara.

 

Nakon Spomen doma uputili su se u panoramski pregled grada, a nakon toga do Križa na Dunavu koji je spomenik za sve one koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Posjetili su još vodotoranj i stari vodotoranj te dvorac Eltz koji je obnovljen i nedavno ponovno otvoren.

 

Put je nastavljen do Iloka, najistočnijeg grada Hrvatske gdje su obišli Iločke zidine, dvorac obitelji ODESCALCHI i CRKVU SV. IVANA KAPISTRANA, zaštitnika Europe te stari vinski podrum iz 1801.godine.

 

Na povratku kući posjetili su Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata.

Put je oduševio kako starije članove tako i mlađe, atmosfera je bila odlična i svi su se složili kako je ovo jedno u nizu putovanja.

(A.Rečić)

Related Post