KOALICIJSKI SPORAZUM HDZ-HSS

597 0

Podržavaju Danijela Marušića (HDZ) kandidata za župana i Davora Vlaovića (HSS) za zamjenika župana, Dragana Jelića (HDZ) za brodskog i Željka Bigovića za novogradiškog gradonačelnika.

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2013. – Danas su Pero Ćosić i Davor Vlaović,

predsjednici županijskih odbora HDZ-a i HSS-a potpisali sporazum o političkoj suradnji na razini Brodsko-posavske županije.

 

 

Odvojene liste za županijske vijećnike

 

– Završava mandat zajedničke uspješne suradnje HDZ-a i HSS-a na županijskoj razini te u općinskim i gradskim vijećima Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Naša dva županijska odbora prepoznala su preporuke svojih središnjica i koalicijsku suradnju vide kao dobro rješenje političke situacije na našem terenu.

Podržavamo kandidata za župana Danijela Marušića, kao kandidata HDZ-a i zamjenika župana za gospodarstvo Davora Vlaovića, kao kandidata HSS-a. Sa listama za županijske vijećnike izlazimo odvojeno gdje će HDZ uz sebe vezati stranke s kojima ima ili će potpisati koalicijski sporazum. Uvjeren sam da ćemo nakon izbora imati većinu u Županijskoj skupštini.

U dva grada smo postigli sporazume da ćemo podržati kandidate HDZ-a: u Slavonskom Bordu Dragana Jelića, a u Novoj Gradiški Željka Bigovića. Oko mjesta zamjenika i rasporeda na listama pregovori još traju sa drugim strankama. Organizacije na terenu, na županijskom, gradskim i općinski razinama, dobile su odriješene ruke da biraju svoje koalicijske partnere i koaliraju pogotovo s onima s kojima je koalicijska suradnja prisutna duže vrijeme.

Naša koalicija nije puka podjela političkih mjesta jer želimo napraviti čvrstu i snažnu koaliciju koja će pobijediti na lokalnim izborima – kazao je Pero Ćosić.

foto: d. ivanković

 

Nastaviti kontinuitet obnašanja vlasti bez kriza i afera

 

– U mandatu koji traje bili smo dobri partneri. Međusobno smo se uvažavali ali i uvažavali zahtjeve iz općina i obadva grada nastojeći ravnomjerno razvijati našu županiju. Analizirajući postignuto prihvatili smo koaliciju za naredni mandat s HDZ-om i partnerima jer želimo nastaviti kontinuitet budući da u ovom trenutku na političkoj sceni ne vidimo neku drugu političku opciju i kandidate koji bi u ovim uvjetima kvalitetnije i uspješnije vodili Brodsko-posavsku županiju. Građani naše županije zaslužuju kvalitetno i stabilno vodstvo kakvo su imali u mandatu koji završava. Unutar koalicije nije bilo kriza i afera i to sigurno građani priželjkuju i u narednom mandatu. Imali smo različitih stavova ali smo ih uvijek uskladili. To je jedan od razloga zašto smo se odlučili da potpišemo još jedan sporazum s HDZ-om. Želimo tu stabilnost prenijeti na gradove i općine u kojima sve naše općinske i gradske organizacije imaju samostalnost u odlučivanju. Želja nam je da se okupimo oko centra i desnog centra i na taj način slijedimo politiku koja će se vjerojatno i na državnom nivou dogovoriti za naredne parlamentarne izbore. Građani su shvatili da zaokret u lijevo nije dao ono što su očekivali, da se kvaliteta života nije poboljšala i da od novog imaju samo nove namete i poreze. Mislim da je došlo vrijeme da ponovo glasaju za HDZ, HSS i partnere – kazao je Davor Vlaović.

 

Related Post

HSP NOVA GRADIŠKA

Autor - 11/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 11. listopada 2016. – HSP Nova Gradiška želi se u gradu pozicionirati kao središnja pravaška stranka. Kako doznajemo…

Rezultati izbora

Autor - 07/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 7. prosinac 2011. – Što se dogodilo s HSS-om, zašto i kome su se priklonili birači na koje…