HSLS Brodsko-posavske županije

778 0

Blagdan Kristova rođenja ujedno je i izvor novih duhovnih sila i težnji za dobrotu i ljubav. Ako u srcu nađemo Krista rođenog onda će biti “Mir Božji Hristos se rodi!”

 

Dana 6. siječnja 2016.g. Ružica Vidaković i Šerif Isaković, vijećnici HSLS-a u Županijskoj skupštini i ove godine su posjetili sjedište pravoslavne crkve u Sl. Brodu. Tom su prigodom čestitali Badnjak i Božić protojereju Ratku Gatareviću i njegovoj obitelji ali i svim pravoslavnim vjernicima.

 

Svaki član zajednice bi morao živjeti po načelima da svoje voli a tuđe poštiva. Jedino tako možemo pozvati na mir, ljubav, dijalog i suživot.

Politika i načela otvorenosti prema drugim vjerskim zajednicama trebala bi biti konstanta sustava vrijednosti i to ne samo u vrijeme blagdana – nego svaki dan u svim prilikama koje život nosi. Božić posebno poziva sve religije na dijalog i daje novu dimenziju suživota.

Naši sugrađani pravoslavne vjeroispovijesti moraju znati da su jednako cijenjeni i da imaju Ustavom jednako zajamčena pravo kao i svaki drugi član zajednice.

 

Predsjednica ŽV HSLS Brodsko – posavske županije

Ružica Vidaković, univ. spec. oec

Related Post

MLADI LIBERALI

Autor - 16/10/2013 0
U Zadru je od 11. – 13. listopada 2013., u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann, održana IV. akademija Mladih hrvatskih…