HSLS Brodsko-posavske županije

1277 0

Blagdan Kristova rođenja ujedno je i izvor novih duhovnih sila i težnji za dobrotu i ljubav. Ako u srcu nađemo Krista rođenog onda će biti “Mir Božji Hristos se rodi!”

 

Dana 6. siječnja 2016.g. Ružica Vidaković i Šerif Isaković, vijećnici HSLS-a u Županijskoj skupštini i ove godine su posjetili sjedište pravoslavne crkve u Sl. Brodu. Tom su prigodom čestitali Badnjak i Božić protojereju Ratku Gatareviću i njegovoj obitelji ali i svim pravoslavnim vjernicima.

 

Svaki član zajednice bi morao živjeti po načelima da svoje voli a tuđe poštiva. Jedino tako možemo pozvati na mir, ljubav, dijalog i suživot.

Politika i načela otvorenosti prema drugim vjerskim zajednicama trebala bi biti konstanta sustava vrijednosti i to ne samo u vrijeme blagdana – nego svaki dan u svim prilikama koje život nosi. Božić posebno poziva sve religije na dijalog i daje novu dimenziju suživota.

Naši sugrađani pravoslavne vjeroispovijesti moraju znati da su jednako cijenjeni i da imaju Ustavom jednako zajamčena pravo kao i svaki drugi član zajednice.

 

Predsjednica ŽV HSLS Brodsko – posavske županije

Ružica Vidaković, univ. spec. oec

Related Post

LIBERALI ZA VINKOVO

Autor - 23/01/2014 0
SLAVONSKI BROD, 23. siječanj 2014. – Liberali su tradicionalno, već petnaest godina za redom na brodskom Trgu Pobjede proslavili su…

PRIOPĆENJE HSLS-a

Autor - 19/09/2012 0
Hrvatska Vlada ne želi ukinuti besmislene županije, tristotinjak besmislenih općina, zatvoriti stotine besmislenih državnih agencija, ali želi smanjiti mizerna primanja…