HSS

211 0

Hrvatska seljačka stranka Brodsko posavske županije već 8.godinu za redom treću nedjelju u rujnu hodočasti u hrvatsko nacionalno marijansko svetište, Mariju Bistricu. U nedjelju 15. rujna 2013. u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistriče

okupilo se oko 15 tisuća članova i simpatizera HSS-a iz cijele Hrvatske. Županijsku organizaciju HSS-a Brodsko-posavske županije predstavljalo je oko 1.200 članova i simpatizera HSS-a.

Ispred hotela Bluesun hotel Kaj održana je konferencija za novinare na kojoj je predsjednik HSS-a Branko Hrg oštro komentirao neke poteze vladajućih, “Jadna je Vlada koja na ovakav način guli građane, a bogme jadni su i građani koji imaju takvu Vladu” rekao je predsjednik HSS-a Branko Hrg. Rekao je to zbog dvomjesečnog bezrazložnog plaćanja više cijene struje zbog godišnjih odmora u dvjema državnim institucijama HEP-u i HERA-i. “Pitam se kako ih nije sram dva mjeseca guliti građane koji su ionako ogoljeli, a hvaliti se time da smanjuju cijenu struje” rekao je Hrg i pozvao sve hodočasnike da im unatoč svemu oproste na tome nakon što se oslobode tereta i dobiju duhovnu snagu u Svetištu Majke Božje Bistričke. Pozvao je i okupljene hodočasnike da u svojim molitvama zamole da ova vlast ne proda sve u Hrvatskoj.

Misnom slavlju prethodila je svečana hodočasnička povorka koju je predvodio Branko Hrg, u društvu domaćice potpredsjednice HSS-a Vlaste Hubicki i stranačkih dužnosnika. Svečanoj atmosferi pridonijeli su članovi HSS-a odjeveni u živopisne narodne nošnje iz različitih krajeva Hrvatske koji su nosili košare s plodovima svoga kraja, koji će biti podijeljeni potrebitima kako je istaknuo mons. Zlatko Koren. Košaru s plodovima ispred Brodsko-posavske županije nosile su članice općinske organizacije mladih HSS-a Garčin.

Svetu misu predvodio je mons. Zlatko Koren, rektor Svetišta. Nakon Svete mise okupljeni hodočasnici su se pod zastavama HSS-a iz svih krajeva Hrvatske u molitvi uputili na križni put Kalvarijom.

(A.Stjepić)


 

Related Post

ZADOVOLJSTVO U HSS- u

Autor - 29/06/2015 0
ZAGREB, 29. lipanj 2015. – U HSS-ovom programu je jasno naznačeno da ukoliko HSS bude u poziciji, jedan od glavnih…

HOĆU POSAO

Autor - 18/03/2014 0
U Iloku se od 14. do 16. ožujka 2014. godine održavala Proljetna akademija mladih HSS-a pod nazivom „Hoću posao“ na…

HRVATSKI SABOR ODLUČIO

Autor - 18/06/2015 0
Hrvatski sabor je na svojoj sjednici održanoj u petak 12.06.2015. donio odluku da se 20. lipanj proglasi Danom sjećanja na…