HSS OBILJEŽIO OBLJETNICE ROĐENJA BRAĆE RADIĆ

538 0

NOVA GRADIŠKA, 12. lipanj 2015. – Članovi Hrvatske seljačke stranke jučer su obilježili 144. obljetnicu rođenja Stjepana Radića i 147. obljetnicu rođenja Antuna Radića.

Diljem Hrvatske položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika i bista utemeljitelja svoje stranke.

 

Članovi HSS-a predvođeni Davorom Vlaovićem, predsjednikom ŽO HSS-a i dr. Zoranom Jukićem, predsjednikom GO HSS-a Nova Gradiška, položili su vijenac i zapalili svijeće kod biste Stjepana Radića u naselju Urije, potom se družili i evocirali sjećanja najuglednije i najpopularnije osobe hrvatske političke scene.

Dr. Zoran Jukić je izrazio zadovoljstvo što u Novoj Gradiški, nakon podizanje biste Stjepanu Radiću, postoji mjesto na kome se članovi HSS-a mogu okupiti, odati počast svojim velikanima i slijediti njihov nauk koji i danas živi i koji treba slijediti.

Hrvatska pučka seljačka stranka osnivana je kada je hrvatsko selo bilo ugroženo, a slična je situacija i sada. Hrvatski narod, ojačan i očeličen naukom braće Radić, uvijek je smogao snage svladati sve povijesne teškoće i očuvati svoju opstojnost i nakon najvećih tragedija koje su ga pogodile. I zato je njihova pojava u našoj povijesti jedinstven događaj koji se mora pamtiti, obilježiti i nastaviti – navodi Davor Vlaović.

Related Post

HSS

Autor - 26/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 26. ožujak 2014. – Organizacija žene HSS-a provodi redovne izborne skupštine, tijekom tjedna održane su skupštine u općinama…

OBLJETNICA SMRTI STJEPANA RADIĆA

Autor - 10/08/2014 0
SLAVONSKI BROD, 9. kolovoza 2014. – HSS-ovci Brodsko-posavske županije danas, 08.08.2014. obilježili su godišnjicu smrti Stjepana Radića koji je preminuo…