Beljak :„Gdje ste bili nigdje, što ste radili-ništa“

1866 0

Nakon 100 dana rada Vlade Klub HSS-a danas je u Hrvatskom saboru oštro kritizirao dosadašnje poteze Vlade uključujući i poreznu reformu za koju predsjednik HSS-a Krešo Beljak tvrdi da je promašena.

„Porezna reforma onemogućuje rad lokalne samouprave i pogoduje velikim igračima. Dosadašnji rad Vlade je promašen i možemo slobodno reći gdje ste bili nigdje, što ste radili – ništa.“ – poručio je Beljak.

HSSovci su govorili i o rudnoj renti jer su u saborsku proceduru poslali zaključak kojim se traži da se rudna renta poveća s dosadašnjih s 10% na 12%, te da se njezina raspodjela vrši na način da 5% ostvaruju gradovi, odnosno općine, 5% županije, a 2% ide u državni proračun.

„Ovim zaključkom zadužujemo Vladu da što hitnije pristupi izmjeni uredbe koja propisuje iznos rudne rente. HSS predlaže konkretan prijedlog kojim će se povećati prihodi lokalnim jedinicama.“ – rekao je saborski zastupnik Mladen Madjer te dodao da MOL i u drugim državama plaća daleko više od 12% rudne rente.

Zastupnici su se složili da nas, ukoliko se nešto hitno ne promijeni u potezima Vlade, očekuje daljnje iseljavanje mladih. Beljak je poručio i da se Vlada ne može voditi iz Banskih dvora već se mora ići na teren kako bi se upoznali s konkretnim problemima.

Related Post