PROSLAVLJEN DAN OPĆINE REŠETARI

637 0

REŠETARI, 12. lipanj 2015. – Središnji događaj obilježavanja 20. obljetnice Općine Rešetari jučer je bilo prigodno otvaranje južne obilaznice Rešetari – Nova Gradiška koja od naplatnih kućica za autocestu vodi

pored Industrijske zone Rešetari do Industrijskog parka Nova Gradiška. Prometnica duga 2,36 kilometara i vrijedna 20 milijuna kuna veoma je značajna za gospodarski razvoj Općine Rešetari i Grada Nova Gradiška rješavanje prometnih problema za grad Novu Gradišku. O značaju ove prometnice i nastavku njene izgradnje kao južne gradske obilaznice ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini i okupljenim uzvanicima govorio je Tomislav Dragovan, predstavnik Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture i Hrvatskih cesta.

 

-Svima nam je jasno koliko ova prometnica do Industrijskog parka Nova Gradiška znači. Prije nepunu godinu dana smo obilježili početak radova i posebno me veseli kao „lokalnog“ ministra da mogu doći i vidjeti završetak radova prije utvrđenog roka. Za novogradišku i vašu općinsku poslovnu zonu ona puno znači i činit će ih još atraktivnijima – kazao je ministar Jakovina naglašavajući ponos što je iz Brodsko-posavske županije i Brođanin, te što su Nova Gradiška i Rešetari dobili jednu ovakvu prometnicu.

Kod spomen obilježja u Rešetarima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Svečana sjednica Općinskog vijeća, bila je prigoda da općinski načelnik Zlatko Aga govori o najznačajnijim postignućima i planovima usmjerenim u ukupan napredak i razvoj općine. -Nije ovo bila laka godina i odluke koje smo donosili nisu bile lake. Možemo uvijek reći da nismo izuzetak i da su naši problemi odjek sveopće gospodarske ali i moralne krize. No bio bi to prelagan izgovor, koji u općini Rešetari ne može zadovoljiti građane, a ni nas same.

Nismo navikli za svoje poteškoće kriviti druge, nego naprotiv tražiti još više od samih sebe, preuzimajući potpunu odgovornost za sve ono u čemu nismo u potpunosti ispunili očekivanja mještana. No tim više smo ponosi na uspjehe koji postižu naši mještani od najmlađe dobi nadalje, a najponosniji smo na ono što postižemo zajedno, podupirući jedni druge u naporima koji se ulažu na svakom području, od gospodarstva, kulture, obrazovanja, sporta, zaštite okoliša, do djelovanja udruga i ostvarenja projekata čije smo provođenje planirali u nekom drugom vremenu, a čije rezultate ostvarujemo danas bez izuzetaka- kazao je načelnik Zlatko Aga podnoseći izvješće o aktivnostima u proteklih godinu dana i projektima u oblasti komunalne infrastrukture i obrazovanja koji se realiziraju ili planiraju realizirati.

 

Govor načelnika naknadno ćemo objaviti u cijelosti. Zlatko Aga nije propustio zahvaliti se svima koji dali doprinos u razvoju općine, posebno se zahvalio ministru Tihomiru Jakovini i Hrvatskim vodama, te Brodsko-posavskoj županiji. O zajedničkom interesu unapređivanja jedinica lokalne samouprave i stvaranje boljih uvjeta za život građana govorili su Tihomir Jakovina i zamjenik župana Davor Vlaović.

 

Sjednica je održana u nazočnosti i brojnih drugih gostiju. Bili su Žika Stojanovski, načelnik prijateljske Općine Ilinden iz Makedonije, Sandro Jurman, načelnik prijateljske općine Kanfanar, Alin Moteka, izaslanik načelnika prijateljske i tajnik općine Lupak, Milan Mateša, direktor Hrvatskih voda Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, Nenad Maljković, član uprave Hrvatskih cesta, Đuro Vidmarović, član Upravnog odbora Društva književnika Hrvatske, Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, Dijana Mašala-Perković, savjetnica u Hrvatskoj matici iseljenika, uzvanici iz Makedonije i Rumunjske.

Svečana sjednica bila je prigoda da Zlatko Aga i Branko Babić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća uruče ovogodišnja općinska priznanja. (slijedi poseban prilog).

U prigodnom programu nastupila je HPS „Slavča“, a program je vodila Sanja Bukvić.

Related Post

HSLS REŠETARI

Autor - 17/09/2013 0
REŠETARI, 17. rujna 2013. – Općinski ogranak HSLS Rešetari i ove godine nastavlja s ekološkim akcijama, kako bi se ponajprije…