PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HSS-a BPŽ

340 0

Gradska organizacija HSS-a Slavonski Brod će u subotu 11. siječnja prikupljati potpise za peticiju protiv spajanja bolnica

 

SLAVONSKI BROD – Na temelju zaključaka Županijske organizacije HSS-a kojim se oštro protivi svakom spajanju Opće bolnice Nova Gradiška i Opće bolnice ” Dr. Josip Benčević, Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Slavonski Brod planira prikupljanje potpisa (peticije- HSS traži od Vlade povlačenje odluke o pripajanju bolnice Nova Gradiška bolnici u Slavonskom Brodu), u subotu 11. siječnja 2014. godine, na ulazu u gradsku tržnicu iz ulice Andrije Štampara u vremenu između 10 i 12 sati.

 

• Zatvaranje Opće bolnice Nova Gradiška će onemogućiti ravnomjeran razvoj svih dijelova Brodsko-posavske županije ( zapadni dio Županije koji gravitira Novoj Gradiški) kao i ravnomjeran razvoj Republike Hrvatske što će kao posljedici imati daljnje slabljenje svih gospodarstva aktivnosti, područje koje nema bolnicu nije privlačno niti za ulaganje u gospodarstvo.

 

• Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije traži od Vlade republike Hrvatske javnu raspravu o Master-planu bolnica prije njegove provedbe.

 

• Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije zatražila je od župana i predsjednika Županijske skupštine sazivanje tematske sjednice s temom zdravstvene problematike na području Brodsko-posavske županije.

 

• Također je zatražila sazivanje sjednice slavonskih županija s temom zdravstvene zaštite u Slavoniji.

 

s poštovanjem,

 

Predsjednik ŽO HSS-a BPŽ

Davor Vlaović, univ.spec.oec.

Related Post

EU PARLAMENT

Autor - 19/07/2014 0
MARIJANA PETIR (EPP), zastupnica u Europskom parlamentu 15.07.2014 je govorila o povlačenju direktive o porodiljnom dopustu (Maternity leavedirective) koju Europska…