HSS DANAS SLAVI 110. ROĐENDAN

674 0

ZAGREB – Hrvatska seljačka stranka u subotu 20.prosinca 2014., u Zagrebu je održala redovnu programsku skupštinu i proslavila 110. rođendan.

 

Rođendansku čestitku stranci otpjevali su članovi Organizacije mladih i tom gestom probudili emocije kod svih 900 prisutnih HSS-ovaca.

 

Skupštinu je vodila Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a, a nazočili su joj mnogi koalicijski partneri.

 

Delegati skupštine usvojili su program rada za 2014. godinu i donijeli program za poljoprivredu i selo pod nazivom “Obiteljska poljoprivreda za bolju i bogatiju Hrvatsku”

Predsjednik Hrg je u svom obraćanju delegatima i gostima istaknuo glavne zadaće HSS-a u 2015, one su nastavak aktivnosti vezanih za smanjenje PDV-a na hranu jer samo tako će u Hrvatskoj i oni s najnižim primanjima osjetiti pozitivne učinke porezne politike, ono što današnja Vlada čini je davanje onima koji već imaju dovoljno za život dostojan čovjeka i dodatno zapostavljanje onih koji su postali sirotinja. Sljedeći zadaci su fiskalna decentralizacija, očuvanje poljoprivredne proizvodnje na OPG-ima i promjena Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, smanjenje porezne presije za obrtnike i stvaranje preduvjeta za povlačenje dostupnih eura iz EU proračuna.

 

HSS izvršava dana obećanja, obećao je prošle godine zastupnicu u EU parlamentu, HSS ju danas ima, a sljedeće godine Hrvatska seljačka stranka će imati klub vijećnika u Hrvatskom saboru rekao je Hrg. To je ujedno i glavni zadatak svih članova i lokalnog vodstva stranke u zajedništvu odraditi kampanju i glasovati za HSS.

 

Predsjednik se obratio svim asocijacijama HSS-a, Hrvatskom srcu-organizaciji žena, Hrvatskom sokolu-organizaciji branitelja i posebno mladima jer obitelj bez djece izumire zato je HSS-ovoj obitelji važno imati mlade koji će stvarati budućnost Stranke.

 

Hrg je pozvao sve HSS-ovce da izađu na izbore 28.12. i daju glas Kolindi Grabar Kitarović za predsjednicu, to je prvi korak za izlazak Hrvatske iz ekonomske i političke krize te smjenu odnarođene vlade.

 

Županijska organizacija HSS-a na skupštini je bila zastupljena sa sedamdesetak delegata i gostiju. (K. Šćuka )

Related Post

ZADOVOLJSTVO U HSS- u

Autor - 29/06/2015 0
ZAGREB, 29. lipanj 2015. – U HSS-ovom programu je jasno naznačeno da ukoliko HSS bude u poziciji, jedan od glavnih…

MARIJANA PETIR:

Autor - 23/10/2014 0
Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu (HSS-EPP) potpisala je peticiju zajedno s 150 000 drugih kršćana koji traže milost za…

HSS UPOZORAVA

Autor - 24/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 24. veljače 2013. – U povodu prestanka otkupa mlijeka sa slavonskih farmi i prosvjeda proizvođača mlijeka jučer se…