HSS I “HRVATSKO SRCE” POMAŽU POPLAVLJENIMA

530 0

Klara Šćuka i Ankoica Stepić predali su humanitarnu pomoć prikupljanu posljednjih pet dana

 

SLAVONSKI BROD – Tri tjedna nakon što su poplave izazvane obilnim padalinama poharale područje općine Lekenik u Sisačko – moslavačkoj županiji, i usprkos činjenici da se veći dio vode povukao te da se stanovnici pokušavaju vratiti svakodnevnim aktivnostima, pomoć im je i nadalje potrebna. U to su se uvjerili predstavnici ŽO HSS-a Brodsko – posavske županije koji su predvođeni potpredsjedicom županijske organizacije HSS-a BPŽ Klarom Šćukom, i potpredsjednicom županijske organizacije žena HSS-a BPŽ “Hrvatsko srce” gdjom Ankicom Stjepić, te nekolicinom članova stranke posjetili stradale krajeve. Tom prigodom načelniku općine Lekenik gdinu Ivici Peroviću predali su humanitarnu pomoć prikupljanu posljednjih pet dana.

 

Nije puno ali je od srca, te se toplo nadamo da će vam prikupljena sredstva barem djelomično pomoći u ovim teškim vremenima koja su zadesila stanovnike vaše općine – izjavili su predstavnici HSS-a naše županije pri dolasku u Lekenik.

Načelnik Perović zahvalio se svima koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći jer velikodušno srce građana jedino je u što se mogu uzdati. Naime, osim što su samo došli, vidjeli i otišli, državni dužnosnici niti jednom riječju nisu spomenuli, obećali niti raspravljali o načinima pomoći stradalima.

 

Jedina mogućnost dobivanja pomoći je iz fonda solidarnosti Europske unije, ali uvjet za to je da ukupna procijenjena šteta mora biti 1.5% BDP-a (bruto društvenog proizvoda) države članice unije, što u ovome trenutku zvuči kao utopija.

 

Brzom intervencijom prije svega dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, Hrvatske vojske, Hrvatske gorske službe spašavanja i stanovnika spriječena je još i veća šteta na kućama i gospodarskim objektima, te svemu onome što su građani godinama stvarali.

 

No prava bitka povlačenjem vode i zbrajanjem nastalih šteta tek počinje.

 

Poučeni iskustvom od prije dvije godine kada se slična nepogoda dogodila samo u mnogo manjim razmjerima, stanovništvo ovoga kraja ponovno će biti “prepusteno samo sebi”!

 

Sve Vas svjesni krize u kojoj se nalazimo molimo da ako ste u mogućnosti, pokažete svoje veliko srce i dušu te priloge uplatite na žiro-račun otvoren posebno za ovu namjenu:

 

IBAN: HR4124070001500316357, poziv na broj: HR00, 02-2014

 

Autor: HSS

Related Post

HSS DANAS SLAVI 110. ROĐENDAN

Autor - 22/12/2014 0
ZAGREB – Hrvatska seljačka stranka u subotu 20.prosinca 2014., u Zagrebu je održala redovnu programsku skupštinu i proslavila 110. rođendan.