PROGRAMSKA SKUPŠTINA HSS-a

315 0

ZAGREB – HSS je u subotu, 1.veljače održao Glavnu programsku skupštinu na kojoj je donijet strateški programski dokument naziva „HSS-vizija za 21.stoljeće“ iz kojeg su vidljive javne politike za koje će se zalagati HSS kao:

stvaranje novih radnih mjesta i gospodarski rast kroz strukturne reforme, dinamičan ruralni razvoj, očuvanje hrvatskog sela i proizvodnje hrane; decentralizacija, uravnoteženi i održivi regionalni i lokalni razvoj države; obrazovanje kao središnje mjesto razvojnih politika.

Predsjednik Stranke Branko Hrg je u svom izvješću istaknu rezultate lokalnih izbra 2013. na kojima je HSS osvojio 12% svih vijećničkih mjesta u Hrvatskoj ili ukupno 850, a to je najbolji pokazatelj prepoznavanja politike HSS-a od strane građana, naglasio je kako je pred HSS-om u kojoj može zaigrati pravu političku utakmicu i vratiti se na vrh političke ljestvice i postati važan politički čimbenik. Poručio je samo timskim radom i s timskim igračima HSS ima mogućnost i priliku , a prva prilika su izbori za EU parlament koje je Hrg najavio kao glavni zadatak u 2014. s ciljem ulaska HSS-a u EU parlament na zajedničkoj listi sa strateškim partnerom HDZ-om. Kandidatkinja HSS-a je Marijana Petir koja je obećala svim delegatima i gostima Skupštine, kojih je bilo 950, da će zastupati nacionalne interese u EU parlamentu s karakterom i stavom kakav je uvijek imao HSS.

 

Skupštini je svoj doprinos dala i počasna predsjednica Neda Prpić Gamiršek koja je podsjetila na težak put očuvanja HSS-a u izbjeglištvu te poručila: „Služit se smije samo Bogu i ljubavi“ a ljubav prema Domovini će nam pomoći vratiti joj europejstvo koje je uvijek imala.

 

Poruka koju su gotovo svi govornici, HSS-ovci izrekli na Skupštini je UČITI, RADITI i ZNATI, samo na taj način se možemo pojedinačno doprinijeti boljitku Domovine.

(K. Šćuka)

Related Post

HSS UPOZORAVA

Autor - 24/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 24. veljače 2013. – U povodu prestanka otkupa mlijeka sa slavonskih farmi i prosvjeda proizvođača mlijeka jučer se…

IZBORI U HSS-u

Autor - 15/03/2016 0
OSIJEK – Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg jučer u poslijepodnevnim satima u Osijeku je održao predstavljanje svog programa…