IZBORNA SKUPŠTINA HSS-a OPĆINE GUNDINCI

486 0

Potpredsjednik je Ivan Kadić, tajnica Marija Kadić, a blagajnik Stjepan Mihić

 

GUNDINCI – U četvrtak, 30.01.2014. održana je Izborna skupština OO HSS-a Gundnci na kojoj se okupilo četrdesetak članova spremnih Gundincima kroz HSS i Radićev nauk vratiti vjeru u čovjeka i očuvanje seoskih prostora. Članovi su izabrali novo vodstvo s predsjednikom Đurom Karavidovićem, potpredsjednikom Ivanom Kadićem i tajnicom Marijom Kadić i blagajnik Stjepan Mihić.

 

Gosti skupštine bili su Klara Šćuka i Davor Vlaović koji je u svom obraćanju rekao je interes za skupštinu najbolji je pokazatelj kako je Gundinčanima potreban HSS baš kao i vrijedni, pošteni i obiteljski orijentirani Gundinčani HSS-u.

Vlaović je istaknuo potrebu jačanja politike HSS-a kroz očuvanje ruralnih prostora i osiguravanje jednakih uvjeta življenja svim stanovnicima Republike Hrvatske neovisno žive li u Dubrovniku, Zagrebu ili Gundincima. Vlast koju danas imamo zanemaruje Slavoniju, zanemaruje proizvođača hrane, stvara uvjete za pustošenje seoskih prostora. Provođenjem reformskih mjera Vlada nam oduzima dostupnu zdravstvenu zaštitu ukidanjem i spajanjem bolnica, onemogućuje mogućnost dostupne pravne zaštite ukidanjem sudova u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, ukidaju nam pravo na protok informacija ukidanjem dopisništava HRT-a, ali nam dalje ostavljaju RTV pretplatu.

 

Reformskim mjerama Vlade stanovnik Brodsko-posavske županije postaje građanin nižeg reda koji će za liječenje, obrazovanje, pravnu ili policijsku zaštitu morati izdvajati puno više, a jedino pitanje je gdje će to zaraditi jer prostora za pošten rad u poljoprivredi, obrtništvu ili poduzetništvu zbog loše gospodarske politike ima sve manje.

 

Zato HSS od Vlade traži minimum zagarantiran Ustavom: jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, socijalnu pravdu, poštivanje prava čovjeka

 

HSS od Vlade traži vratite nam institucije, nemojte nas vraćati na razinu življenja ispod standarda koji smo imali prije vladavine Marije Terezije na području Slavnije.(K.Šćuka)

Related Post

PRIOPĆENJE HSS-a

Autor - 24/01/2014 0
Hrvatska seljačka stranka ne podržava prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o područjima i sjedištima sudova koji predviđa novi…