IDE SE NAS IZBORE

855 0

NOVA GRADIŠKA, 18. prosinac 2015. – Gradski vijećnici iz redova SDP-a i HDSSB-a (10) nadglasali su jučer gradske vijećnike iz redova koalicije HDZ-a, HSP-a AS i HSS-a (8). Bilo je to dovoljno da se na jučerašnjoj sjednici

Gradskog vijeća ne prihvati prijedlog proračuna za 2016. godinu. To znači da će Vlada RH, na prijedlog središnjeg tijela državne uprave nadležnog za lokalnu i područnu samoupravu, istovremeno raspustiti Gradsko vijeće i razriješiti gradonačelnika i njegove zamjenike. Vlada će imenovati i povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti predstavničkog i izvršnog tijela i raspisati prijevremene izbore.

Ukoliko to bude do konca godine, od 1. siječnja 2016. godine povjerenik Vlade RH privremeno će upravljati Novom Gradiškom do konstituiranja novog Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika i njegovih zamjenika nakon provedenih prijevremenih lokalnih izbora. Kad dođe povjerenik ići će samo hladni pogon. Plaće će se isplaćivati, a neće biti projekata.

Prijevremeni izbori raspisat će se u roku od 60 dana od dana prestanka mandata. Novogradiščani bi tako na birališta u najbržoj varijanti mogli izaći koncem veljače ili početkom ožujka.

Sredstva za provedbu prijevremenih izbora osigurat će se u gradskom proračunu, a ona će kako se predviđa iznositi oko 500.000 kuna.

Related Post