Inicijativa „40 dana za život“ predstavila knjigu Neplanirano

665 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 17. listopada 2019. – U organizaciji Nakladničke kuće Verbum i Inicijative „40 dana za život“ sinoć je u gradskoj vijećnici predstavljena knjiga pod nazivom “Neplanirano”. Potresna je to životna ispovijest Abby Johnson, bivše ravnateljice Klinike za planirano roditeljstvo u Texasu poznate po pobačajima, do gorljive zagovornice prava nerođenih. Novogradiška Inicijativa „40 dana za život“ održala je ujedno i tribinu na temu „Za dijete više“. O vrlo aktualnoj temi i popularnoj knjizi nadahnuto su govorili velečasni Marko Dušak, kapelan Župe Bezgrešnog Začeća BDM Nova Gradiška i Lidija Dugan, regionalna koordinatorica Inicijative „40 dana za život“ za Slavoniju.
U ime Inicijative „40 dana za život“ Nova Gradiška okupljene je pozdravio Vladimir Đurasek i upoznao ih sa Inicijativom i djelovanjem petogodišnjim djelovanjem u Novoj Gradiški, te jesenkom kampanjom koja je u tijeku ispred novogradiške bolnice u vremenu od 6,30 do 18,30 sati i trajati će do 3. studenog. Zaštitnici ove kampanje u Hrvatskoj su Presvijetlo Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino, a ovogodišnja tema je „Za dijete više“. Kako je kazao cilj kampanje je zaštita života od začeća i zalaganje za dostojanstven život majki i očeva u potrebi.
-Knjiga koju predstavljamo govori o osobi koja se nalazila u središtu jedne klinike koja je promicala, recimo planirani roditeljstvo, odgovorno roditeljstvo, a u kojoj je obavljan veli broj pobačaja. Kada je i sama prisustvovala jednom takvom činu doživjela je svoje obraćanje i od borca za pobačaj postala je veliki borac protiv pobačaja. Knjiga donosi i snažnu poruku našem društvu koje je zapalo u jednu moralnu dekadenciju, možemo kazati, jer se doista više ne poštuje čovjekov život onako kako bi trebao, a kako priroda i vjera nalažu, od prirodnog začeća do prirodne smrti – kazao je velečasni Marko Dušak.
Naglasivši kako je knjiga veliko svjedočanstvo Božje ljubavi i milosrđa, a i velika potrebe za istinom Lidija Dugan je iznijela nekoliko dirljivih svjedočanstva autorice, koja je zahvaljujući moliteljima Inicijative „40 dana za život“, spoznala da je grijeh ono što su u njezinoj klinici činili. Kako je naglasila, Abby Johnson je nakon što se obratila postala gorljiva zagovornica u obrani ljudskog života od začeća do smrti i dodala da su svjedočenja iz te knjige i filma, koji je po njoj snimljen, veliki dokaz Božje ljubavi i milosrđa te ohrabrenje i poticaj moliteljima da ustraju u molitvi čiji su plodovi već itekako vidljivi.

Related Post