IOŠ NOVA GRADIŠKA DOBILA DONACIJU EU

432 0

NOVA GRADIŠKA, 11. listopad 2012. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška kao nositelj projekta i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod (kao projektni partner) dobitnici su donacije Europske unije u sklopu programa IPA IV

komponenta (Razvoj ljudskih resursa) – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.154,91 EUR, a financiranje EU kroz IPA-u iznosi 146.870,75 EUR (77,65%).

Tim povodom danas je u IOŠ Nova Gradiška organizirana kratka prezentacija projekta, a potom je i potpisan partnerski sporazum. Projekt je prezentirao prof. Mijo Matošević, ravnatelj IOŠ Nova Gradiška ističući ga kao dobar primjer suradnje industrijsko-obrtničkih škola u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu koji bi se mogao prenijeti i u druge oblasti suradnje na području dva grada i u Brodsko- posavskoj županiji.

 

Prof. Luka Mladinović, ravnatelj brodske škole, izrazio je zadovoljstvo suradnjom dvaju škola i projektom. Zajedno s prof. Mijom Matoševićem potpisao je partnerski sporazum. -Čestitam ravnateljima i njihovim suradnicima i partnerima koji su omogućili da ovaj projekt dobije zeleno svjetlo i krene s provedbom u cilju da unaprijedimo obrazovni sustav brodsko-posavske županije u skladu s potrebama u gospodarstvu. Županija kao partner se nudi da i dalje to bude – kazala je zamjenica župana Ružica Vidaković.

Donacija EU će omogućiti provedbu brojnih aktivnosti kojima će se unaprijediti kapaciteti nastavnika strukovnih škola i stvoriti materijalni preduvjeti za najsuvremeniju strukovnu nastavu (nabavka opreme, softvera, alata, i dr.), a u skladu sa aktualnim trendovima u gospodarstvu.

 

Projekt „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“bavi se unapređenjem treninga nastavnika i stručnih učitelja u praktičnoj nastavi u području CNC tehnologije. Ukupno 16 nastavnika, po osam iz svake škole, steći će nova znanja u području CNC tehnologije. Time će se doprinijeti kontinuiranom razvoju obrazovnog sustava u Brodsko posavskoj županiji u skladu s potrebama gospodarstva.

 

Nositelj projekta pod nazivom Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“ je Industrijsko-obrtnička škola, Nova Gradiška, a partner u projektu Industrijsko-obrtnička škola, Slavonski Brod. Sudionici projekta su Industrijski park Nova Gradiška (Industrial Park Nova Gradiska Ltd.), Hrvatski zavod za zapošljavanje Slavonski Brod (The Croatian Employment Service Slavonski Brod) i Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Obrazovni centar, Herzogenaurach.

Related Post

GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

Autor - 18/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Od ove školske godine Gimnazija Nova Gradiška partnerska je škola u okviru programa Erasmus+ ključna aktivnost 2,…