IOŠ: Počelo državno natjecanje učenika zanimanja «TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018.»

1618 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2018. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška danas i sutra domaćin je  Državnog natjecanja učenika zanimanja  «TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018».

Još jedno je to priznanje novogradiškoj školi  i njenim djelatnicima koji se godinama potvrđuju kao izvrsni organizatori i domaćini  međužupanijskih i državnih natjecanja.

-Ovo je 20. natjecanje  tokara i  srodnih zanimanja. Naša škola je domaćin treći puta. Došlo jer 15 najboljih učenika iz cijele Hrvatske  i isto toliko njihovih mentora. U posljednjih 12 godina bila  bili smo domaćin 12 državnih natjecanja, najviše iz područja strojarstva u području CNC obrade i tokarenja, zatim kod vodo instalatera  i instalatera grijanja. Ponosimo se što smo puno puta bili domaćini smotri učenika s teškoćama. Skoro da nema discipline u kojoj nismo bili domaćini.

Učenici zanimanja  tokar i srodnih zanimanja  danas i sutra će pokazati što su  ih njihovi instruktori i majstori u poduzećima naučili. Danas će to pokazati praktično, a sutra  teorijski – kazao je prof. Mijo Matošević.

Na otvaranju natjecanja ravnatelj prof. Mijo Matošević  sudionicima je  zaželio dobrodošlicu u školu i Novu Gradišku te ih kratko upoznao s povijesti jedne od najstarijih obrtničkih škola u Hrvatskoj.  Nakon uputa  za provođenje natjecanja danas su  ekipe  radile na izradi  praktičnog zadatka, a održan je i okrugli stol  na temu   Suradnja mjesta izvođenja praktične nastave  u zanimanju CNC operater/CNC operaterka.

Natjecatelji će sutra imati pismeni test, a potom će dobiti priliku da  upoznaju Novu Gradišku i okolicu, posjetit će Spomen sobu 121. brigade HV-e Nova Gradiška i upoznaju se s   Domovinskim ratom na novogradiškom području, a potom i Industrijski park gdje će se upoznati s suvremenim strojevima i tehnologijom.

Na zajedničkom ručku sutra će  biti  proglašeni najbolji i podijeljena priznanja, pohvalnice i  zahvalnice.

 

 

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI 2016.

Autor - 22/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 21. srpnja 2016. –Vedra je to i vesela plesno-likovna radionica održana 20. srpnja u sklopu “Ljeta u knjižnici”,…