IPA PROJEKTI – POBOLJŠATI KONKURENTNOST MALOG KOSPODARSTVA

726 0

SLAVONSKI BROD, 22. listopada 2010. – Županijska razvojna agencija CTR i Ministarstvo gospodarstva danas su potpisali ugovor o provedbi projekta iz IPA programa. Radi se o poboljšanju poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (e-business). Projekt financira Europska unija unutar pretpristupnog programa IPA, komponenta IIIC Regionalni razvoj – regionalna konkurentnost, sa 75 posto i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva iz državnog proračuna Republike Hrvatske s preostalih 25 posto sredstava. Namjera projekta je poboljšati konkurentnost malog gospodarstva putem poticanja i podržavanja korištenja e-business rješava, a time i poboljšanja njihove efikasnosti i produktivnosti, kvalitete proizvoda i usluga te pristupa informacijama i tržištima. Korisnici projekta su poduzetničke potporne institucije (razvojne agencije, poduzetnički centri, poduzetnički inkubatori, tehnološki parkovi) i subjekti malog gospodarstva.

Nakon potpisivanja ugovora državna tajnica MINGORP-a Tihana Kraljić prezentirala je provedbu operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva u 2010. godini s posebnim osvrtom na Brodsko-posavsku županiju. Danas je otvoren novih ureda CTR-a u zgradi bivšeg Projekt biroa na Trgu pobjede u Slavonskom Brodu. (BPZ) 

Related Post

Autor - 20/12/2018 0
Autor Franjo Samardžić Zauzimanjem Mašičke Šagovine 19. prosinca 1991. godine agresoru je zadan težak udarac i oduzet jedan od strateški…

NAJBOLJE DO SADA

Autor - 14/01/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 14. siječnja 2017. – Kao nikada do sada u Novoj Gradiški se brojnim sadržajima danas i sutra obilježava…