„ISKRICE“ OŠ „MATO LOVRAK“ OBILJEŽILE DAN PLANETA ZEMLJA

703 0

NOVA GRADIŠKA, 20. travanj 2013. – Obilježavajući Dan planete Zemlja mladi zadrugari Učeničke zadruge „Iskrice“ OŠ „Mato Lovrak“ svojim su radionicama u subotu prije podne na središnjem gradskom trgu privukli pozornost

Novogradiščana. Priključili su se i ekološkoj akciji „Zelena čistka“ koja se u subotu provodila diljem Hrvatske.

 

Skrenuli su pozornost, što je bila i namjera, na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Mokro filcanje sirove vune, sijanje i sađenje cvijeća i začinskog bilja, recikliranje plastičnih vrećica, likovna radionica i ponuđena degustacija i konzumacija mikrobiološki ispravne vode s izvora na Strmcu bili su poticaj sugrađanima da ponovno uspostave kontakt s prirodom i postanu svjesni ekološke krize. Bila je tu i radionica oslikavanja lica i noktiju – green tatoo, te izložba najboljih učeničkih likovnih radova na natječaju koji je povodom obilježavanja Dana planeta Zemlja organizirala Eko skupina”Zelenjaci” Učeničke zadruge “Iskrice” na temu “Biti zelen” ili “To be green”. U ponedjeljak 22. travnja na Dan planeta Zemlja od 200 radova pristiglih na natječaj izabrati će se tri najbolja, a autori će biti nagrađeni besplatnom ekskurzijom.

 

Dramska skupina učiteljice Željke Trlin na ljetnoj je pozornici izvela dramsko-scenski „Pismo iz Zelengrada“, predstavila se plesna skupina 4. c razreda,a učenici viših razreda čitali su svoje literarne radove.

Kako bi namaknuli novac za rad zadruge prodavali su uporabne i ukrasne predmete , eko vrećice, ukrasne cvjetnjake, afričke ljubice i nakit.

Obilježavanje Dana planeta Zemlja osmislile su Đurđa Trupinić, Ivana Marković, Ivana Šokić, Verena Matijašević i Iva Sertić-Samac, voditeljice skupina učeničke zadruge.

Related Post

POSLJEDICE OBILNIH KIŠA

Autor - 16/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. rujan 2014. – Prema informaciji Županijskog centra 112 voda na području grada Nova Gradiška i općine Okučani…

U POVODU DANA GRADA

Autor - 10/12/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 10. prosinca 2013. – U povodu Dana grada zamjenica gradonačelnika mr. Mr. Ljiljana Lukačević otvorila je 5. prosinca…