IVAN VIŠIĆ PRVI JE PREDSJEDNIK ORGRANKA HRVATSKE DEMOKRŠĆANSKE STRANKE U NOVOJ GRADIŠKI

2860 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 11. siječnja 2018.- Na osnivačkom saboru Hrvatske demokršćanske stranke, održanom večeras u restoranu Maksimiljan, Ivan Višić izabran je za prvog predsjednika Ogranka Nova Gradiška.

HDS je nova politička opcija u Novoj Gradiški u kojoj su se većinom okupili bivši članovi novogradiškog HSS-a koji su ga napustili, kako navode, nezadovoljni politikom koju u lijevo vode njegov predsjednik Krešo Beljak i saborski zastupnik Davor Vlaović. Novogradiški ogranak HDS-a prvi je ogranak osnovan u Slavoniji i Baranji.

Za zamjenicu predsjednika izabrana je Suzana Krajčik, za tajnika Drago Solić i za rizničara Marijan Brkić. Uz njih član Predsjedništva je i dr. Zoran Jukić. U Nadzorni odbor su izabrani Josip Vuković, Antun Šporčić i Franjo Petrušić.

Ivan Višić se zahvalio na povjerenju i govorio o motivima ponovnog aktiviranja u politici i opredjeljenju da to bude HDS.

Predvođeni dr. Zoranom Jukićem, donedavnim predsjednikom Gradske organizacije HSS-a Nove Gradiške, cijeli Gradski odbor HSS-a nastavlja političko djelovanje u HDS-u.

Dr. sc. Zoran Jukić naglasio je da nastavljaju svoje političko djelovanje na demokršćanskoj političkoj platformi i da taj prostor vide u HDS-u. Uz 40 članova, naglasio je, ima još zainteresiranih koji se žele priključiti, te dodao da će politika HDS-a biti okrenuta isključivo prema čovjeku.

-Naše članstvo ima političkog iskustva. S jedne strane razočarenje, a s druge strane želja bavit se politikom. Prije svega ovdje u Novoj Gradiški lokalnom politikom, vođeni nezadovoljstvom postojećim političkim stanjem, kako lokalno, tako i regionalno. Nije stoga bio problem motivirati ljude pa nam prilaze i oni koji nisu nikad bili u HSS-u. – kazao je dr. Zoran Jukić.

Na osnivačkom saboru nazočni su bili zamjenik predsjednika Branko Hrg i potpredsjednik HDS-a Davor Vukmirić, Vatroslav Jukić, predsjednik GČ Donji grad Zagreb te Danijel Marušić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Nova Gradiška.

-Demokršćanstvo ima svoj prostor na hrvatskoj političkoj sceni, a ovo je signal za ostale koji svoje političko djelovanje žele nastaviti na demokršćanskoj političkoj platformi da nam se priključe – naglasio je Hrg.

-Ponovo se dokazalo da je čovjek ispred i iznad politike. Utjecaj, stručnost, ljudske osobine i moralni kredibilitet dr. Zorana Jukića to potvrđuju kroz odaziv svih koji ga na ovim prostorima na njegovom demokršćanskom putu žele slijediti -kazao je Davor Vukmirić.

-Drago mi je da se demokršćanska stranka osniva u Novoj Gradiški. To je nešto dobro i politički plemenito. Sigurno će donijeti dobro političkoj sceni Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije. Vjerujem u uspjeh ove stranke- kazao je Danijel Marušić.

Drago Solić
Suzana Krajčik

Related Post

CTR proslavio 25. obljetnicu

Autor - 24/01/2018 0
Autor bpz.hr Slavonski Brod 19. siječnja 2018. Županijska razvojna agencija CTR, obilježila je danas u dvorani “Kristal” u Slavonskom Brodu…