IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA: Obnova zgrada Gimnazije i OŠ „Ljudevit Gaj“, te sportske dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole

655 0

Među projektima i radovima koje koronavirus nije zaustavio u 2020. godini su i radovi koji se financiraju putem županijskog proračuna.
Dok su učenici dobar dio školskog gradiva savladavali od svojih kuća u školi na daljinu, građevinci su koristili tu pogodnost i obnavljali školske zgrade.
U energetsku obnovu uključene su zgrada Gimnazije i Osnovne škole „Ljudevit Gaj“, a obavljeni su radovi na sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole.
Treba istaknuti da posebno zadovoljstvo imaju djelatnici i učenici Gimnazije jer je uz energetsku obnovu, zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji kao osnivaču, obavljeno i dugo očekivano unutarnje uređenje, uključujući i podrum u kojem je jedna od najsuvremenijih kotlovnica na plinsko grijanje, a u svim učionicama je LED rasvjeta. Projekt obnove financirala je EU u iznosu 60 posto ukupne vrijednosti, dok je Brodsko-posavska županija financirala preostalih 40 posto.
Razloga za zadovoljstvo ima ravnateljica prof, Ljiljana Ptačnik, jer su, kako naglašava, osim radova planiranih projektom vrijednim 4.761.000 kuna, zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji izvedeni dodatni radovi. Ukupna vrijednost obnove iznosi tako oko 6 milijuna kuna.

U posjetu Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi 25. lipnja 2020. godine bio je župan Danijel Marušić kako bi se sa ravnateljicom Sanjom Muller Zoričić uvjerio u rezultate sanacije poda u školskoj sportskoj dvorani i sanacija kanalizacijskog sustava. Za radove ukupne vrijednosti od 4,5 milijuna kuna u svom proračunu osigurala je Brodsko-posavska županija.

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 24/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. listopad 2014. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je šest (6) kaznenih djela…