Iz Novogradiškog godišnjaka: Tomislav Petrović izabran za predsjednika, Krešimir Knežević imenovan je za tajnika Zajednice TK

787 0

Zajednica tehničke kulture Nova Gradiška u 2019. godini doživjela kadrovske promjene. Tomislav Petrović novi je predsjednik, a zahvaljujući potpori Grada Krešimir Knežević, predsjednik OTC CLASSIC 99, imenovan je za tajnika.
Na redovno-izbornoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška održanoj 13. veljače 2019. godine za predsjednika je izabran Tomislav Petrović. Puno zahvala dobio je dosadašnji predsjednik Velimir Vuković koji je, kako je isticano, u svom mandatu konsolidirao Zajednicu tehničke kulture i što je najvažnije, osigurao sredstva za rad udruga koje ona okuplja.
Skupština je jednoglasno prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće, te program rada i financijski plan za 2019. godinu. Razrješnice su dobili članovi Izvršnog i Nadzornog odbora te zastupnici u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture i Zajednici tehničke kulture Brodsko-posavske županije. Umjesto njih izabrani novi.
Udruge i klubovi, članovi gradske Zajednice tehničke kulture mogu se pohvaliti zavidnim aktivnostima. Dosadašnji predsjednik Velimir Vuković istaknuo je izuzetno dobru suradnju s Elektro tehničkom i ekonomskom školom, Gimnazijom i OŠ „Mato Lovrak“. Smatra suradnju izuzetno važnom jer je želja u aktivnosti udruga i klubova u oblasti tehničke kulture uključiti što veći broj učenika osnovnih i srednjih škola.
Bilo je pohvala Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Vinku Grgiću koji su znatno povećali novac za rad udruga i klubova. Prije četiri godine Zajednica tehničke kulture je iz gradskog proračuna dobivala dvadesetak tisuća kuna, da bi taj iznos u 2019. godini narastao na 150.000 kuna pa se mogao zaposliti i tajnik na minimalnu plaću.
Ono s čime entuzijasti u oblasti tehničke kulture nisu zadovoljni, je nedostatak adekvatnog prostora za rad, posebno jedne učionice u kojoj bi se okupljali članovi udruga i održavale radionice za djecu, učenike i ostale građane. Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić obećao je da će dobiti prostor u bivšoj vojarni gdje će prostor dobiti i Tehnički muzej. Smatrajući izuzetno važnim aktivnosti s kojima se bave, obećao je daljnju potporu Grada u stvaranje što boljih uvjeta za rad i okupljanju mladih.
Istaknuta je o dobra suradnja s Brodsko-posavskom županijom, Zajednicom tehničke kulture Brodsko-posavske županije, Društvom pedagoga tehničke kulture Brodsko-posavske županije i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.
Novi predsjednik Tomislav Petrović zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Velimiru Vukoviću na svemu što je u svom mandatu učinio za udruge i klubove i ukupno za Zajednicu tehničke kulture Nova Gradiška, kazavši da će ga biti teško naslijediti, jer je učinio ogroman posao. Smatra da je budućnost tehničke kulture rad s mladima pa će Zajednica u tom smjeru nastaviti s aktivnostima.
Zajednica tehničke kulture Nova Gradiška pohvale za rad dobila jer od Ivana Vlajnića, predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture, zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića, tajnika Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije Mladena Damjanovića i predsjednika Društva pedagoga tehničke kulture Brodsko-posavske županije Mate Šimunovića.
Krešimir Knežević imenovan je za tajnika Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška

Krešimir Knežević, predsjednik OTC CLASSIC 99, imenovan je za tajnika Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška. Riješen je time problem s kojima su se teško nosili novogradiški zaljubljenici u tehničku kulturu koja se uspjela održavati na zavidnom nivou zahvaljujući najviše njihovom entuzijazmu. Problem je bio vođenje administrativnih poslova, koje je u većini slučajeva rješavao predsjednik Velimir Vuković. Izborom tajnika taj je dugogodišnji problem riješen uz pomoć Grada Nova Gradiška.

Related Post