IZA PONOĆI: U prometnoj nesreći dva mladića (16,13) teško, a dva (18) lakše ozlijeđena

3941 0

Foto Policija brodsko-posavska 

 

U Rešetarima uhvaćen za upravljačem automobila s 1,68 promila alkohola

SLAVONSKI BROD, 1. travnja 2024. – Dana 1. travnja, u 0,40 sati, u Grabarju se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno nekoliko osoba. 

Očevidom policijskih službenika uz nazočnost zamjenice Općinskog državnog odvjetništva utvrđeno je da je 18-godišnjak (mladi vozač) upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,47 promila), dok su se u automobilu kao putnici nalazila četiri mladića u dobi od 18, 16, 13 i 18. 

Prilikom vožnje 18-godišnjak je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem automobila i u zanošenju sletio s kolnika udarivši kotačima u betonski rubnik kolnika, nakon čega je automobil prešao na travnatu bankinu, sletio u odvodni kanal, gdje je u prevrtanju i okretanju prešao na oranicu, a potom se ponovno vratio na kolnik i zaustavio okrenut na krov.

 U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđena dvojica putnika (16-godišnjak i 13-godišnjak), dok su 18-godišnji vozač i 18-godišnji putnik lakše ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. 

Promet je na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća bio zatvoren od nastanka prometne nesreće do 4.45 sati i preusmjeravan obilazno. 

Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

 

U Rešetarima uhvaćen za upravljačem automobila s 1,68 promila alkohola 

Nadzirući promet dana 1. travnja, u 0,30 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u Rešetarima su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 1,68 promila te je vozač zadržan u prostorijama policije na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 46-godišnjaka podnose Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Related Post