Izaslanstvo Općine Rešetari i članovi KUD-a Drežnik posjetili Općinu Ilinden u S. Makedoniji

1238 0

REŠETARTI, 5. rujna 2019. Delegacija Općine Rešetari predvođena načelnikom Zlatkom Aga i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, te članovima KUD-a Drežnik posjetili su Općinu Ilinden u Sjevernoj Makedoniji od 30.08. do 01.09.2019. godine.

U kulturnom centru Ilinden članovi KUD-a Drežnik imali su priliku pokazati i izvesti splet kulturnih plesova i pjesama Slavonije, kao i izvedbu makedonskih narodnih pjesama. Pokazali su i tradicionalne običaje svoga kraja koji se prenose na generacije, a koji daju posebnu ljepotu današnjem vremenu.
Realizacija ovog koncerta dio je već tradicionalnog druženja dviju općina, što je bio i povod da načelnici Žika Stojanovski i Zlatko Aga upoznaju jedan drugog s razvojem svojih općina i projektnim realizacijama.
Tijekom posjete članovi KUD-a Drežnik i predstavnici Općine Rešetari oisjetili su neke lokalne gospodarske zone u Ilindenu i znamenitosti općine, kao i grad Skopje.
Boravkom drugog dana u Makedoniji posjetili su zajednicu Hrvata u Makedoniji te su sudjelovali i na Sv. misi u Skopskoj katedrali gdje se pjevalo i plesalo poslije mise za Hrvate koji žive u Skopju.
Svi članovi KUD-a Drežnik i Općine Rešetari zahvalili su se domaćinima na velikoj dobroti i gostoprimstvu te se željno čekaju novi susreti i suradnja dviju općine. (Općina Rešetari)

 

Related Post