SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Građanima zanimljiva pitanja vijećnici su na aktualnom satu postavljali gradonačelniku (video)

843 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. rujna 2019. – Današnja sjednica Gradskog vijeća počela je nakon malog razmještanja gradskih vijećnika. Naime, sa oporbene strane vijećnika gdje sjede vijećnici HDZ-a i Liste građana Željka Bigovića, na desnu stranu vijećnice među vijećnike Kluba vijećnika SDP-a i Laburista prešla je Marijana Škara Ivković koja je nakon razlaza sa Željkom Bigovićem djelovala kao nezavisna vijećnica. Predsjednica gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić mogla je tako zaključiti da od danas u Gradskom vijeću imamo dva kluba vijećnika, HDZ-a i SDP i Laburista.

Aktualni sat trajao je gotovo u minut, onako kako to nalaže Poslovnik, jedan sat. Iako danas nije bilo neke velike gužve za govornicom bilo je dosta aktualnih pitanja zanimljivih građanima. Odgovarajući na pitanje Franje Kikića (SDP) i Ljiljane Ptačnik (HDZ) doznali smo od gradonačelnika Vinka Grgića da će se vjerojatno prije roka završiti radovi na kružnom toku u centru grada, da se planira postavljanje semafora kod TANG-a, izgradnja kružnog toka kod Pauna, te modernizacija Kožarske i Domčeve ulice za koju će se u listopadu objaviti javna nabava.
Ljiljana Ptračnik je zatražila da se na gradskom groblju izgrade nadstrešnice i ljudi zaštite od sunca te da se sprovodi organiziraju u prikladnije vrijem, a ne za vrijeme najvećih vrućina. Gradonačelnik je najavio izgradnju ceremonijalne dvorane za sahrane i uređenje kolnika Željezničke ulice od rampe do pješačkog mosta na Šumetlici kod Prvče s parkiralištima kod groblja.
Gradonačelnik je prihvatio prijedlog Marijane Škara Ivković pa će se sat, koji se nalazio ispred gradske upravne zgrade, postaviti na neko drugo mjesto.
Željko Bešlić (HDZ) postavio je pitanje izgradnje gradskog bazena i pješačkih staza u Ljupini, a Željko Bigović ukazao na potrebu saniranja klizišta u Vinogradskoj ulici te upitao zašto je Berislav Kurjaković dobio otkaz u Industrijskom parku kazavši da se u toj gradskoj tvrtki zapošljavaju uhljebi i pojedinci bogate. Odgovorio mu je direktor Industrijskog parka Adam Đanić i kazao da Grad Nova Gradiška s otkazom nema ništa, a da je otkaz dao zbog teškog kršenja radnog donosa. Uputio je Bogovića da ako zna da se u Industrijskom parku nešto protuzakonito radi to prijavi nadležnim institucijama.
Vlatko Grainer (Laburisti) izvijestio je o radovima na uklanjanju ostataka zgrada koje su porušene za vrijeme Domovinskog rata što će u listopadu učiniti pripadnici Hrvatskle vojske. Obavijestio je vijećnike o postavljanju spomen ploče s imenima hrvatskih vojnika i građana koji su 21. listopada 1991. godine poginuli kod Doma kulture za vrijeme zračnog napada zrakoplova JNA na Novu Gradiški.
Dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je gradonačelnika Vinka Grgića, kako će uskladiti poslove gradonačelnika sa obvezama koje ima kao saborski zastupnik. Gradonačelnik je odgovorio da to neće primijetiti ni njegovi suradnici, a ni građani i dodao će, njegova plaća koju je dobivao u gradu biti raspoređena na povećanje stipendije studentima i učenicima.
Opširnije sa aktualnog sata u video prilogu.
Vijećnici su dana još raspravljali o polugodišnjem izvršenju gradskog Proračuna i prijedlogu 3. izmjene proračuna za 2019, godinu te ih usvojili. Protiv su bili vijećnici HDZ-a i Željko Bigović Vijećnici su, uz ostalo, prihvatili izmjene i dopune programa na području grada, odluku o izvršenju Proračuna za 2019. godinu i odluku o davanju suglasnosti na davanje jamstva te izdavanje instrumenata osiguranja plaćanja.

Related Post