IZBACILI ULJEZE IZ KUĆA: Ručni bacači raketa u podrumu, bombe i raspraskavajuće streljivo na tavanu

510 0

Foto Ilustracija
SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 12. listopada 2020. – Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, dvoje građana se nakon pronalaska ubojitih sredstava odlučilo na dragovoljnu predaju oružja, te pozvalo policiju.

U prvom slučaju, 63-godišnjakinja sa novogradiškog područja, dana 9. listopada, prilikom čišćenja tavanskih prostorija obiteljske kuće, pronašla je bombe te pozvala policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, dolaskom na mjesto pronalaska, utvrdio je da se radi o dvije (2) ručne bombe i 100 komada rasprskavajućeg streljiva.

U drugom slučaju, 67-godišnjak iz Slavonskog Broda, u petak (10. listopada), prilikom čišćenja podrumskih prostorija obiteljske kuće, pronašao je ubojita sredstva. Odlučio se na dragovoljnu predaju, te odmah pozvao policiju. Policijski službenik je također po dolasku na mjesto pronalaska, utvrdio da se radi o tri (3) ručna bacača raketa M-80, 64 mm (tzv. „zolje“), koje je preuzeo na siguran način.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje u tijeku, te građani imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva policiji, bez kažnjavanja. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, koja će doći na mjesto pronalaska i na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

 

Related Post