IZLOŽBA FOTOGRAFIJA UDRUGA GLUHIH INAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

655 0

NOVA GRADIŠKA, 17. rujna 2015. – Povodom Međunarodnog tjedna gluhih koji se svake godine održava u trećem tjednu mjeseca rujna, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška organizira izložbu fotografija

”Uključeni znakom – Europa različitosti!”

 

Otvorenje izložbe će se održati 23. rujna 2015., u prostorima Turističke zajednice Nova Gradiška, s početkom u 12.00 sati.

 

Ova je izložba nastala od fotografija snimljenih na Erasmus+ i Youth in Action projektima ‘Europe for inclusion!’ i ‘Creativity in your career’ koje je Udruga gluhih i nagluhih organizirala uz potporu Europske Komisije. Fotografije je snimio naš suradnik na navedenim projektima Neven Petrović, inače magistar fotografije.

 

Fotografije prikazuju život jednog projekta, odnosno koje se sve aktivnosti provode u svrhu povezivanja, razvijanja prijateljstva, promicanja europskih vrijednosti, razvoja osjećaja europskog građanstva i promicanja inkluzije.

 

Tijekom otvorenja izložbe bit će prikazane projekcije tri kratka filma – „UGNG“, „House of inclusion“ i „Europe 4 Inclusion“; nastalih za vrijeme projekata, od kojih je „House of inclusion“ rezultat rada sudionika projekta. Navedeni video prikazuje različite marginalizirane skupine i stereotipe koji ih prate, te načine njihova uključivanja u društvo i razbijanja predrasuda.

 

Aktivno sudjelovanje je jedan od najvažnijih kohezivnih elemenata, jer nam pokazuje da iako neki od nas imaju manje mogućnosti svi posjedujemo određene talente; tako da pozivamo sve građane da svojim dolaskom na otvorenje izložbe prepoznaju i priznaju trud članova zajednice gluhih i nagluhih osoba u pružanju doprinosa izgradnji inkluzivnog društva.

 

Pokrovitelji izložbe su Turistička zajednica grada Nova Gradiška, te GRID d.o.o.

 

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

UGNG

Related Post

ŠTIVICA

Autor - 06/10/2013 0
Nakon veličanstvene proslave 80-e obljetnice DVD-a Štivica, u svibnju ove godine, članovi vrijednog, humanog društva, uveli su u Vatrogasni dom…