Izložba likovnih radova Dječjeg foruma OŠ „Mato Lovrak“

1276 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. lipnja 2019. – Treća smotra stvaralaštva mladih održana u Domu kulture u organizaciji Grada Nova Gradiška i Pučkog otvorenog učilišta MAR, osim što je bila prilika da se novčanim nagradama nagrade učenici i njihovi mentori koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo i treće mjesto ( 1.500, 1.300 i 1.000 kuna za učenike i 1.500 kuna za mentore), bila je prilika da učenici novogradiških osnovnih i srednjih škola na pozornici pokažu svoj talent i svoju glazbenu, recitatorsku i glumačku nadarenost.
Svoju likovnu nadarenost u izložbenom prostotu Doma kulture pokazali su osnovci iz OŠ „Mato Lovrak“, članovi Dječjeg foruma, koji su u pratnji učiteljice Verice Lukačević izložili svoje likovne radove.
Izložba pod nazivom ”Rukama malih umjetnika” nastala je u sklopu projekta „Vatromet kulture“ koji je organizirao Pučko otvoreno učilište MAR, a rezultat je likovnih radionica koje su se održavale u POU „M.A.R.. Pod vodstvom akademskog slikara Tomislava Šilipetra mali forumaši su na radionici učili osnove slikanja i crtanja, a što su naučili pokazali su na ovoj izloži sudionicima Treće smotra stvaralaštva mladih.

Related Post