IZLOŽBA U DOMU KULTURE: Nakon Novogradiščana i Kinezi će moći razgledati slike Elene Arsove Pužar

2435 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2.  rujna 2017. – Gradonačelnik Vinko Grgić sinoć je u Domu kulture otvorio izložbu mlade pulske umjetnice Elene Arsove-Pužar. Izložba je nastavak brojnih kulturnih događanja koje ove godine organizira Pučko otvoreno učilište Nova Gradiška. Novogradiški poklonici likovne umjetnici sigurno bi izložbu trebali doći pogledati jer se radi o mladoj umjetnici  koja se kao predstavnica Hrvatske sprema na put do Kine gdje će u Pekingu njene slike  biti  sastavni dio velike svjetske izložbe.

-Danas imamo priliku vidjeti sedam Eleninih ulja na platnu  iz ciklusa Granični prostor  između apstrakcije i figuracije. Morat ćemo se potruditi tražeći motiv  ženskog akta koji je skriven između apstraktnih slojeva.  Apstraktna figuracija je smjer  lirske apstrakcije  i apstraktnog ekspresionizma utemeljen na  ekspresivnom, modificiranom i  reduciranom prikazivanju ljudske figure – kazala je, predstavljajući  mladu  slikaricu, magistru primijenjenih umjetnosti,  prof. Danijela Juranović, ravnateljica  Pučkog otvorenog učilišta.

Elena Arsova Pužar nakon završene srednje škole Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli  upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje je 2014. diplomirala i stekla zvanje magistre primijenjenih umjetnosti. Usmjerena je na slikarstvo i dizajn, aktivno se  bavi slikarstvom i crtanjem te radi u školi kao učiteljica likovne kulture. Uz to  vodi  umjetničku udrugu na području Pule koja potiče mlade na likovno izražavanje.

-Izložba koju možete pogledati zapravo je moj diplomski rad. Radi se o sedam velikih slika koje su rađene uljem i akrilom na platnu. Moj rad je intiman i intuitivan. Radi se o jednoj opservaciji, slijedi kontrolirana i podsvjesna izložba, stoga su svi moji radovi nastali u jednom dahu – kazala je  Eleena Arsova Pužar i zahvalila se Pučkom otvorenom učilištu i Gradu Nova Gradiška što su joj omogućili ovu izložbu.

Osobitost ove izložbe bila  je slika   koju je mlada umjetnica  naslikala pred Novogradiščanima koji su bili na otvaranju izložbe.

-Počašćen sam vašim dolaskom i vrhunskom izložbom  koja oplemenjuje i obogaćuje naš grad, kulturnu ponudu i kulturni život. Zahvaljujem se i ravnateljici POU MAR Danijeli Juranović  koja  nastavlja ciklus  izložbi, jer gotovo svaki mjesec imamo neku izložbu – kazao je otvarajući izložbu gradonačelnik Vinko Grgić.

Izložba se u Domu kulture može razgledati do kraja rujna.

Related Post