INDUSTRIJSAKI PARK NOVA GRADIŠKA: PRIJAVLJEN PROJEKT VRIJEDAN 108 MILIJUNA KUNA

2761 0

PROJEKT ˝CENTAR KOMPETENCIJA ZA NAPREDNO INŽENJERSTVO NOVA GRADIŠKA˝ u vrijednosti od 108 milijuna kuna prijavljen na natječaj za EU sufinanciranje

NOVA GRADIŠKA, 1. rujna 2017. – Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška d.o.o. prijavio je u 11. mjesecu 2016. godine na Javni poziv „Podrška razvoju Centara kompetencija“ projektni prijedlog pod nazivom „Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška“ koji je uspješno prošao 1. fazu ocjenjivanja – Pred-odabir te je izabran kao jedan od 34 prijavitelja koji se mogu prijaviti na poziv. Natječajna dokumentacija za prijavu na 2. fazu navedenog poziva izrađena je od strane djelatnika Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. te se na njezinoj pripremi intenzivno radilo proteklih 6 mjeseci, a sama projektna prijava predana je s datumom 31.08.2017.

Kao organizacija za istraživanje i širenje znanja, Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška d.o.o. osnovan je radi poticanja gospodarskog razvoja putem primjene istraživanja i razvoja i komercijalizacije inovacija u poslovnom sektoru, a s ciljem unaprjeđenja konkurentnosti poslovnog sektora i regije. Na izradi projektne dokumentacije također su sudjelovali partneri koji će biti uključeni i u provedbu samog projekta, a oni su: MIGAUTOMATIKA d.o.o., KLIMAOPREMA d.d., HLADNI VAL d.o.o., ALTPRO d.o.o., ININ d.o.o., Strojarski fakultet SB te IPNG d.o.o. Osim partnera, u statusu suradnika na projektu će sudjelovati i ATLANTIC MULTIPOWER d.o.o. te CLARUM d.o.o.

U okviru projekta planira se realizacija izgradnje i opremanja istraživačke infrastrukture površine oko 3.000 m2, nabava tehnološke opreme vrijednosti 28,4 milijuna HRK te provedba 7 kolaborativnih razvojno istraživačkih projekata u suradnji s partnerima projekta tijekom razdoblja od 3 godine nakon izgradnje objekta u vrijednosti od 41,5 milijun HRK. Ukupna vrijednost projekta iznosi 108 milijun HRK, dok se od EU očekuje sufinanciranje 80% prihvatljivih troškova projekta, dio troškova bit će sufinanciran i iz Europskog fonda za regionalni razvoj te iz vlastitih sredstava partnera.

Unaprjeđenjem inovacijskog sustava regije, podupiranjem ulaganja poduzetnika u razvojno istraživačku infrastrukturu i komercijalizacijom rezultata istraživanja, stvaraju se uvjeti za jačanje međunarodne konkurentnosti poslovnog sektora te se doprinosi razvoju cjelokupne regije i stoga se nadamo uspješnoj ocjeni ovog projektnog prijedloga koji bi bio od velikog gospodarskog značaja za grad Novu Gradišku, kao i za širu regiju.

Related Post

BROĐANI HOĆE UDISTATI ČIST ZRAK

Autor - 30/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 30. listopada 2012. – Župan Danijel Marušić podržavajući inicijativu civilnih udruga traži hitan sastanak s ministrom zaštite okoliša…