IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

607 0

Udruga je ispunila svoj osnovni cilj, a to obrana digniteta Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja, kako onih živih tako i onih koji su svoje živote utkali u neovisnu i slobodnu domovinu.

 

NOVA GRADIŠKA, 27. travanj 2016. – Na danas održanoj Izvještajno-izbornoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata prof. Ante Vukšić ponovo je izabran za predsjednika. Za dopredsjednike su izabrani Josip Stanešić i Stjepan Kovačević, a za tajnika Ante Cindrić. Skupština je izabrala i nove članove Izvršnog odbora, Časnog suda i Nadzornog odbora, a jednoglasno usvojila izvješće o radu i financijsko izvješće, te izvješće Nadzornog odbora za 2015. godinu. Usvojen je i program rada za ovu godinu.

Kako je podnoseći izvješće naglasio prof. Ante Vukšić tijekom prošle godine su realizirani svi planirani zadaci, najčešće u suradnji s drugim novogradiškim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Sudjelovali su na obilježavanju brojnih događanja i obljetnica vezanih za Domovinski rat i ustroj postrojbi HV-e, te značajnih obljetnica iz bliže i daljnje hrvatske povijesti i evociraju sjećanja na žrtve hrvatskog naroda. Udruga je ispunila svoj osnovni cilj, a to obrana digniteta Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja, kako onih živih tako i onih koji su svoje živote utkali u neovisnu i slobodnu domovinu.

Prof. Vukšić je istaknuo dobru suradnju s novogradiškim gradskim vlastima i izrazio zadovoljstvo što su se sve novogradiške udruge proizašle iz Domovinskog rata našle pod istim krovom Doma hrvatskih branitelja.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić pohvalila je rad Udruge i obećala da će i sadašnja gradska vlast nastaviti dobru suradnju sa svim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata jer se, kako je naglasila, doprinos branitelja mora uvažavat, a žrtva poginulih branitelja ne smije zaboravit.

O dobroj suradnji s Udrugom i emocionalnoj povezanosti s roditelja poginulih branitelja govorila je mr. Ljiljana Lukačević iznoseći pritom iskustva koja je tijekom godina imala kao voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć.

O kvalitetnom radu udruge i dobroj suradnji u ime novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje su govorili su njihovi predstavnici.

Na Skupštini su nazočna bila i izaslanstva Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Slavonskog Broda i Požege.

U crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije danas je služena misa za poginule hrvatske branitelje, a kod spomenika podignutom na Trgu dr. Franje Tuđmana njima u čast položeno je cvijeće i zapaljene svijeće.

Related Post

HRVATSKI RATNI VETERANI

Autor - 02/04/2016 0
BJELOVAR – Ugovore o volontiranju je, u ime udruge Hrvatski ratni veterani, potpisao predsjednik udruge Nenad Šantalab koji je volontere…