JEDINSTVENI REŠETARAČKI SUSRETI PJESNIKA

1339 0

Predsjednik KLD-a Rešetari Ivan de Vila nada se da bi u Rešetare na pjesničke susrete mogao doći i predsjednik Ivo Josipović.

REŠETARI, 31. kolovoza 2013. – Na jučer održanoj tematskoj Skupštini

KLD Rešetari posvećenoj 16. rešetaračkim susretima pjesnika definiran je ovogodišnji program jedinstvene pjesničke manifestacije i podijeljena zaduženja vezana za organizaciju susreta i smještaj pjesnika. Ove godine u Rešetarima će se od 13. do 15. rujna okupiti šezdeset pjesnika od kojih 30 dolazi iz zemalja diljem svijeta. Doći će Petar Bašić iz Južne Afrike, Antun Kikaš i Mile Pletikosa iz Kanade, Marija Kostović iz Australije, dokazani prijatelji Rešetarčana.

Predsjednik KLD-a Rešetari Ivan de Vila nada se da bi u Rešetare na pjesničke susrete mogao doći i predsjednik Ivo Josipović. Kontakti postoje i ukoliko bude imao slobodan termin predsjednik će sigurno svojim dolaskom obradovati sve sudionike ovogodišnjih pjesničkih susreta, koji osim iz Hrvatske, dolaze iz 28 zemalja.

Rešetarački susreti početi će u petak 13. rujna otvaranjem likovne izložbe Kristijana Krekovića, hrvatskog slikara iz Perua, koju KLD Rešetari organizira zajedno s Galerijom moderne umjetnosti iz Zagreba.

Ove će godine biti promovirane četiri knjige. Promovirat će se zbornik mladih pjesnika, Zbornik ovogodišnjih susreta i knjige pjesama Ljerke Tot-Naumove iz Makedonije i Marije Kostović iz Australije.

 U nedjelju nakon okupljanja, pjesnici će na misi u župnoj crkvi čitati svoje pjesme.

16. rešetarački susreti posvećeni su tragično preminulom Luji Medvidoviću, pa je u planu da izaslanstvo susreta ode na grob Luje Medvidovića u Osijek i tamo položi cvijeće i zapali svijeće u znak zahvale za sve što je učinio za doprinos i afirmaciju rešetaračkih susreta pjesnika.

 

Related Post

USKRS UZ TAMBURU

Autor - 10/04/2012 0
GUNJAVCI, 10. travanj 2012. – Tradicionalno, petnaesti puta za redom, na uskrsni ponedjeljak u Gunjavcima je održana manifestacija „Uskrs uz…