JOŠ JEDNA RADIO POSTAJA U NOVOJ GRADIŠKI

1545 0

NOVA GRADIŠKA, 12. ožujak 2014. – Posljednjih je godina vrlo zanimljivo na novogradiškom radijskom prostoru i događanjima koji su vezani uz radijsku djelatnost. Otvaraju se i prestaju s radom radio postaje,

a prate ih sudski postupci na trgovačkom i drugim sudovima. Da je taj medijski prostor i dalje veoma poželjan i atraktivan potvrđuje novi zahtjevi za radijsku djelatnost i odluka Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije kojom je određena nova frekvencija na području grada Nova Gradiška za neprofitni radio.

 

Iako najmlađi, Gradski radio Nova Gradiška prošli je tjedan na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu likvidiran, a na istoj adresi to se očekuje i za Radio Novu Gradišku u stečaju, najdugovječniju novogradišku radio postaju osnovanu 1967. godine.

 

Trenutno na području Nove Gradiške djeluju dvije radio postaje: Radio Nova Gradiška čiji je nakladnik Radio Psunj i Unitas Web radio, prvi takav radio u Hrvatskoj, čiji je nakladnik Udruga građanska inicijativa NG buntovnici. Nakon što Agencija za elektroničke medije raspiše natječaj može se za područje Nove Gradiške očekivati i neprofitna radio postaja koja bi novim sadržajima trebala upotpuniti novogradišku radijsku medijsku scenu.

Related Post

SLAVČA UPOZORAVA GRAĐANE

Autor - 09/07/2013 0
Zbog velikog broja padalina u nemogućnosti smo koristiti vodu iz vodotoka Šumetlice, te se za preradu i distribuciju daljnjim korisnicima…