Još dvije novooboljele osobe, aktivna 21, u bolnici 9, a u samoizolaciji 287 osoba

225 0

U Brodsko-posavskoj županiji epidemiološke mjere najviše se krše u caffe barovima (12), noćnim klubovima (10) i sportskim natjecanjima (9)

SLAVONSKI BROD, 5. listopada 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su dva (2) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a obje zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 650, dok je broj aktivnih slučajeva 21 (2 manje nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (isto kao i prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 287 osoba (27 osoba manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 136 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima. Kod 35 gospodarskih subjekata ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera: caffe barovi (12), noćni klubovi (10), sportska natjecanja (9), trgovine (2), frizerski saloni (1) i ostalo (1) te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Related Post

SLAVLJE U ŽUPANIJI

Autor - 01/07/2013 0
Podsjetimo da su najvrednije što imamo životi branitelja koji su ih nesebično dali sanjajući Hrvatsku koja će biti slobodna i…