KAZNENA PRIJAVA

394 0

Ozlijeđena dvojica biciklista

– SLAVONSKI BROD, 13. studeni 2015. – Jučer oko 16,40 sati u naselju Grabarje na kolniku državne ceste dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su ozlijeđena dvojica biciklista.

Osobnim automobilom je upravljao 53-godišnjak iz Slavonskog Broda i kretao se kolnikom ceste od istoka prema zapadu. Dvojica biciklista u dobi od 27 i 50 godina su dolazili iz suprotnog smjera jedan iza drugog. Vozač osobnog automobila je u jednom trenutku započeo radnju skretanja u lijevo preko pune crte prema zemljanoj površini koja se nalazila sa suprotne strane kolnika. Tom prilikom nije propustio dvojicu biciklista, koji su dolazili iz suprotnog smjera i zadržavali pravac kretanja uslijed čega je osobnim automobilom bočno udario prvog biciklistu, koji je zajedno s biciklom pao na površinu s južne strane kolnika. Odmah zatim drugi bicikli kojim je upravljao 50-godišnjak je prednjim djelom bicikla i tijelom udario u desni bočni dio automobila, a potom zajedno s biciklom pao na kolnik.

 

U ovoj prometnoj nesreći 50-godišnji vozač bicikla je zadobio teške tjelesne ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu dok je mlađi biciklist u kojeg je automobil prvo udario lakše ozlijeđen.

 

Policija će protiv 54-godišnjeg vozača osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Related Post