KINOLOŠKA UDRUGA NOVA GRADIŠKA

837 0

NOVA GRADIŠKA, 10. rujan 2012. – Za sve uzgajivače, ali i ljubitelje pasa, koji su se u nedjelju okupili u Novoj Gradiški na prostoru ispred Tvornice slada Slavonija slad, Kinološka udruga Nova Gradiška priredila je izložbu pasa

i dan za divljenje mološkim psima i njihovim vještinama. Na specijaliziranoj izložbi moloških pasa planinskog tipa s dodjelom kandidature CAC-HR Kinološka udruga Nova Gradiška okupila je vlasnike iz Slovenije i BiH. Suci za molos pasmine Goran Rokić i Mijat Matković nisu imali nimalo lako zadaću ocijeniti najbolje.

 

Uzgajivačima i publici u ime domaćina obratio se dr. vet. med. Goran Lalić, predsjednik Sekcije uzgajivača pasa, a izložbu je otvorio Dalibor Pešutić delegat Hrvatskog kinološkog saveza.

Bilo je zastupljeno osam pasmina među kojima najbrojniji šarplaninci (30), te 15 pasa ostalih pasmina molosa: engleski mastif, newfoundland, kavkaski i srednjeazijski ovčar, tornjak, bernardinac.

 

Najbolje ocjene sudaca dobili su:

1. engleski mastif “Demetra Quantus Abbas Cane”, razred: zrele ženke – uzgajivač Tino Kotoran, vlasnik Hrvoje Gotovac

2. šarplaninac “Žando”, razred: šampioni, uzgajivač Danilo Vidoš, vlasnik Stanko Kvas

3. bernardinac “Baron”, razred: zreli mužjaci – uzgajivač Kiralj Čaba, vlasnik Andrea Trninić

 

Uzgajivačka skupina, pet engleskih mastifa, dobila je pobjedničku titulu, a najboljim uzgajivačem proglašen je Tino Kotoran iz Velike Gorice.

 

Vlasnici i uzgajivači novogradiško okupljanje završili s okruglim stolom o šarplanincima. Generalni sponzor bio je Pet shop “Rea”.

Related Post