ISKAŽITE SE

730 0

NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2012. – Uporni doktor Dragoljub Kocić ne posustaje. Pri kraju je gipsana verzija biste dr. Maksimilijanu Benkoviću. Dogovorio je odlijevanje u bronci u Zagrebu za što smatra da će, uz angažiranje Doma zdravlja

„Dr. Andrija Štampar“, prikupiti s PDV-om potrebnih 28.000 kuna.

 

Dr. Kocić smatra da ne bi trebalo biti problema prikupiti novac jer se radi o čovjeku, komu bi se Nova Gradiška kao grad, trebala na taj način zahvaliti, a sadašnje generacije odužiti. Ponavlja da se radi o čovjeku čije ga broje prosvjetiteljske, zdravstvene, kulturne, političke i sportske aktivnosti stavljaju na prvo mjesto najzaslužnijih Novogradiščana.

Dr. Dragoljub Kocić predlaže da se pri Domu zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ formira odbor koji bi kontaktirao sve one koji mogu doprijeti da dr. Maksimilijan Benković dobije bistu u Novoj Gradiški kao i moguće sponzore koji bi dali novac.

 

Tridesetak pojedinaca, tvrtki, ustanova i lokalnih zajednica koje navodi, ne bi trebali dovesti u pitanje 28.000 kuna: Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatska seljačka stranka, Opća bolnica Nova Gradiška, Grad Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija, Općina Cernik, Restoran Maksimilijan, Ljekarne Zubović, Gradska ljekarna, Zagrebačka, Erste, Varaždinska i Splitska baka, Bolnica Sv. Rafael, Klesarska radionica Poletto, Hrvatski liječnički zbor Nova Gradiška, Hotel „Kralj Tomislav“, Novagra.hr., ministarstva kulture i zdravstva, HPD „Graničar“, Turistička zajednica, unuka dr. Dunja Fališevac, liječnici, građani i svi drugi.

 

Kada sve zbrojimo 28.000 kuna za postavljanje biste dr. Maksimilijanu Benkoviću ispred zgrade Doma zdravlja, uz bistu dr. Andrije Štampara, ne bi trebao biti problem.

 

Budući da je ovo novinarski članak, novinarska ekskluziva trebala bi biti da bistu u gipsu radi dr. Dragoljub Kocić, nesuđeni student likovne umjetnosti u Zagrebu, koji je, od brojnih kandidata, izabran te godine među 18 budućih studenata, odustao od likovne umjetnosti i opredijelio se za studij medicine. Talent dr. Kocića najbolje je usporediti sa slikom i bistom dr. Maksimilijan Benkovića, čiju je izradu priveo kraju.

Related Post

NAPOKON OBNOVLJEN

Autor - 25/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 25. studeni 2015. – Napokon je završena i obnova Dječjeg vrtića „Radost“ koji je od 2010. godine kisnuo…